J. Duin (15), P. Mortensen (79)
O. Omoijuanfo (61), C. Cappis (85)
Anders Vestergaard

Underholdende remis i Aarhus

Aftenens opgør mellem AGF og Brøndby endte i stort drama med VAR, mål og god underholdning.
AARHUS: Søndag aften tog AGF imod Brøndby, og der var meget på spil for begge mandskaber i kampen om top 6. Derudover skulle Brøndby også rejse sig efter pokal-fadæsen i onsdags mod Aarhus Fremad, som 2. divisionsklubben overraskende vandt 4-0.

Men selvom Brøndby-spillerne virkelig havde noget at bevise denne søndag, var det AGF der kom til kampens begyndelse med mest kreativitet fantasi.

Og efter et kvarter spillet kom AGF foran på et mål af Jelle Duin, som i aften fik sin første start for ’de hviie’. Brøndby-forsvaret sov en lille smule i situatuionen, og dermed fortjent føring til værterne som kom bedst ud til kampen.

Efter målet kom Brøndby bedre med i kampen. De fik sat pasninger lidt bedre sammen, og de blå-gule havde nogle gode sekvenser i fremme ved Jesper Hansens mål.

Gæsterne blev i nogle af disse situationer også ret farlige. Ohi Omoijuanfo fik en dobbeltchance efter en halv times tid, men den stærke spids fik ikke sat den lille runde i nettet med hverken højre eller venstre ben.

Men trods en god Brøndby-periode, blev AGF ved med at finde frem til de store chancer. Bisseck kom i høj far frem til en afslutning, men ind ville den ikke i denne omgang. Dermed kunne de to hold gå til pause med stillingen 1-0 til hjemmeholdet.

Brøndby kom rigtig fint fra start i anden halvleg. Vestegnsholdet virkede mere opfindsomme offensivt og aggressive i presset, og gæsterne fik i løbet af de første fem minutter tillusket sig et par gode muligheder, men den sidste skarphed manglede.

De lovende Brøndby-takter fortsatte, og mulighederne det samme. De bankede virkelig på til en udligning, men AGF fik fortsat tilegnet sig nogle muligheder på kontraerne.

Og efter en time lykkedes det. Vallys fik spillet bolden ind foran Ohi Omoijuanfo som sparkede den ind. Stadion måtte lige holde vejret et minuts tid, da målet skulle ses efter for offside, men til sidst kunne de gul-blusede juble over udligningen.

Brøndby-dominationen fortsatte, og efter et godt løb fik Daniel Wass sparket bolden ind til 1-2. Men efter et VAR-gennemsyn blev målet trukket tilbage efter en hånd i ansigtet af Ohi i forbindelse med opspillet til målet. Men hold da op, hvor havde vi gang i en fodboldkamp i Aarhus på denne milde efterårsaften.

Kampen bølgede frem og tilbage, som var det en håndboldkamp, med chancer i begge ender. Og vi blev da også forkælet med et mål mere, men noget overraskende var det hjemmeholdets Patrick Mortensen som kunne heade AGF i front efter et hjørne. Også denne skulle igennem VAR-vognen, men denne gang fik målet lov at stå.

Blot få meinutter efter var der mere drama til tilskuerne på Fredensvang. Brøndbys amerikamer Christian Cappis fik udlignet på sin første boldberøring i denne kamp, og der var virkelig lagt op til mere drama i de sidste minutter. 2-2.

Vi fik flere chancer, men ikke flere mål denne aften. Det ender uafgjort mellem de to rivaler, og vi må konstatere, at top 6-striden fortsat lever i bedste velgående i 3F Superligaen efter et særdeles underholdende opgør.