P. Foden (8), E. Haaland (34), E. Haaland (37), P. Foden (44), E. Haaland (64), P. Foden (73)
Torsten Brix

Haaland i drengedrøm – efter han var bedre end Balotelli – imod stakkels United

Klasseforskel i Manchester-derby efter ”Goaland” var i ustoppelig...
Op til søndagens Manchester-derby havde City-kometen Erling Haaland sagt, at han håbede på at kunne skrive sig ind i lokalopgørets historiebøger mod rivalerne fra United.

Da Haaland var 11 år gammel, så han Mario Balotelli score to mål i opgøret iført sin T-shirt med skriften ”Why Always Me” i sæsonen, hvor City vandt deres første mesterskab i 44 år. Den kamp blev en magtdemonstration af City, der i oktober 2011 vandt hele 6-1 over United.

Alene efter første halvleg havde City 11 år senere igen vist en magtdemonstration over United og Haaland havde 11 år senere indtaget Balotellis rolle. For alene i første halvleg lavede Haaland to mål og satte også Phil Foden flot op, da han scorede til 4-0 inden pausen. Se målet her:

Foden scorede ligesom ”Goaland” to mål i de første 45 minutter, men trods dette var firemålspausestillingen ikke et mål for meget. City kunne sagtens have scoret flere mål, som da de i kampens indledning, inden der var scoret nogle mål, havde en tripel-chance, der ikke førte til noget.

Trods den store dominans i første halvleg så trak City sig længere tilbage i starten af anden halvleg og overlod en del af initiativet til United. I den periode fik Uniteds nyindkøb Antony scoret, men kort efter slog City til – igen… og igen igen… var det Haaland, der scorede til 5-1 efter nok et veltimet løb i feltet på indlægget fra Sergio Gomez.

Haaland-målet var hans Premier League-mål nr. 14 i denne sæson og hattricket var hans tredje i sæsonen, men Foden lavede også et hattrick på et oplæg fra… jah… gæt engang… Haaland.

Kampen sluttede ikke 6-1, som i 2011, men 6-3 efter en reducering af Anthony Martial efter en returbold fra Ederson samt en straffesparksscoring.
Men Haaland lavede tre mål og to assists, så han skrev sig vist ind i historiebøgerne – som han drømte om som knægt!