Daniel Fisker

Den nye David Beckham?

Det tidligere Barca-talent Riqui Puig har fået en så god start på tilværelsen i MLS, at han bliver sammenlignet med David Beckham
FC Barcelona befandt sig i økonomiske problemer, da sommerens transfervindue, så derfor skulle der ryddes op i spillertruppen, hvis det skulle være muligt at registrere sommerens spillerinvesteringer i spillertruppen. En af de Barcelona-spillere, som stod foran et kontraktudløb og ikke fik forlænget sin kontrakt, var Riqui Puig.

Den nu 23-årige midtbanekreatør havde været FC Barcelona-spiller siden 2014. Det blev ganske vist kun til 15 La Liga-optrædener – eller 564 La Liga-minutter – i den forgangne sæson, hvilket sandsynligvis var medvirkende til, at Puig blev vejet og fundet for let.

Hvis man skulle tro de rygter, som florerede i løbet af sommeren, var flere af de store klubber i Europa interesserede i at få fingrene i en gratis Barca-spiller. Blandt bejlerne var efter sigende FC Porto, Benfica og AC Milan, men i sidste ende blev det dog LA Galaxy, som løb af med den nu tidligere Barcelona-spiller.

Puig har fået en god start på tilværelsen i Los Angeles, hvor han foreløbig har scoret to mål og leveret to assists i syv MLS-kampe. Den gode start har ifølge Mundo Deportivo fået LA Galaxy-fansene til at sammenligne Puig med en anden LA Galaxy-darling – legenden David Beckham.

David Beckham skiftede fra AC Milan til LA Galaxy i sommeren 2009, og han var uden tvivl den største spiller, som nogensinde havde sat sin fod i Major League Soccer. Den nu 47-årige englænder nåede at score 20 mål og levere 42 assists i løbet af de 124 kampe, han nåede at spille for Los Angeles-klubben.

Beckham forlod LA Galaxy til fordel for Paris Saint-Germain i januar 2013, hvorefter han lagde støvlerne på hylden et halvt år senere. Siden da har han selv købt en fodboldklub i USA – Inter Miami, som nu også spiller i MLS. Derudover har Beckham også købt fodboldklubben Salford i hjemlandet England.