Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Louis Andersen

Ekspert: Højlund kan være et dilemma

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun vurderer, at Kasper Hjulmand har haft svært ved at beslutte, om Rasmus Højlund skal udtages til A-landsholdet senere i dag.
Normalt ville ingen være i tvivl, hvis man kunne vælge mellem at udtage en formstærk spiller til enten A-landsholdet eller U21-landsholdet. A-landsholdet er det største en spiller kan opnå i nationalt sammenhæng og det er utvivlsomt det, der er vigtigst, så beslutningen vil som regel være ligetil.

Men i tilfældet med Rasmus Højlund er det ikke helt så nemt. For skal han udtages til U21-landsholdet, som står overfor to meget vigtige playoff-kampe mod Kroatien eller til A-landsholdets kommende kampe i Nations League mod Kroatien og Frankrig?

- Det er da et vist dilemma, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Rasmus Højlund har det sidste stykke tid været en del af U21-landsholdet, men i takt med hans imponerende form i først Sturm Graz og siden i Atalanta er han i den grad en spiller, som banker på til A-landsholdet.


Tilgodeser Hjulmand U21-landsholdet?
Det store dilemma består i, at der er et stort tidspres for at få ham til at være en del af A-landsholdet med kun to måneder til VM, men på den anden side har U21-landsholdet muligheden for at spille med ved EM næste sommer.

- Den eneste mulighed, man har for at se ham an i træningen, er jo, hvis han bliver udtaget, men han er jo også et trumfkort for U21-landsholdet, der skal spille to helt vildt vigtige kampe. Det er sgu et dilemma. Jeg er spændt på at se, hvor meget man vil tilgodese U21-landsholdet, siger Morten Bruun.


Regner ikke med Højlund i startopstillingen
Højlund har formentlig fanget Hjulmands interesse og det kan være rigtig vigtigt, at man kommer med til den kommende samling med A-landsholdet, men Morten Bruun kan godt se en god ide i at lade Højlund få to kampe med det ældste ungdomslandshold.

- For mig at se er Kasper Hjulmand jo en mand, der har blik for helheden. Hvis Højlund bliver udtaget til A-holdet kan det jo sagtens være, at han ikke får spilletid. For hvis Danmark taber nede i Kroatien, skal vi jo have et resultat mod Frankrig, så det er jo to kampe, der er ret betydningsfulde for A-landsholdet. Vi kan vel ikke regne med, at Højlund kan gå direkte ind i startopstillingen.

Rasmus Højlund har i alt spillet tre kampe for U21-landsholdet, hvor det dog endnu ikke er blevet til mål. Tidligere har han været en del af U19-landsholdet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER