AGF
S. V. Jørgensen (31)
Anders Mathiasen

SIF tog sejren i intenst lokalopgør

Der ventede et udsolgt JYSK Park et ægte lokalopgør, da Silkeborg IF søndag aften tog imod lokalrivalerne fra AGF. Hjemmeholdet trængte til en sejr, efter en længere stime med nederlag, mens også AGF jagtede en revanche fra sidste uge, hvor man tabte på hjemmebane til FC Nordsjælland. Der var lagt op til en sand lækkerbisken af en fodboldkamp denne søndag aften.
Efter de første 30 minutter var overstået, var det uden, at nogen af holdende for alvor havde formået at etablere et pres. AGF havde presset Silkeborg højt på banen, mens det var hjemmeholdet, der var mest på bolden. Det var tydeligt, at det var et AGF-hold, der vekslede mellem at gå højt i presset og så stille sig lavt på banen for at lokke SIF frem på banen.

Efter 31 minutter skulle hjemmeholdet så få hul på bylden, da Sebastian Jørgensen efter oplæg fra Kasper Kusk kunne gøre det til 1-0. Målet faldt efter en omstilling, hvor det også må siges, at AGF-målmand Jesper Hansen ikke ser alt for heldig ud på situationen. 1-0 stod der dermed i Søhøjlandet med godt og vel 10 minutters spil tilbage.

Med godt og vel 20 minutter tilbage af lokalopgøret i Silkeborg kunne det konstateres, at det var hjemmeholdet, der havde sat sig markant på spillet, mens AGF konstant lurede på farlige omstillinger. Dog formåede hjemmeholdet at styre slagets gang, og det lignede med 20 minutter tilbage, at det skulle blive til en hjemmesejr i Søhøjlandet.

Selvom AGF formåede at lægge et tungt pres på Silkeborg-forsvaret i de sidste minutter, lykkedes det ikke for århusianerne at få bolden forbi Nicolai Larsen. Det betød også, at lokalopgøret i Silkeborg endte med en 1-0 sejr til hjemmeholdet på et enkelt mål scoret af Sebastian Jørgensen efter godt en halv times spil.