E. Álvarez (17), S. Berghuis (32), M. Kudus (33), S. Bergwijn (80)
Niklas Gerster

Nordsjælland-kending stjal showet i Amsterdam

Ajax bankede Rangers i Amsterdam, hvor et nyt kuld beviste, at de ser ud til fint at kunne lukke hullet fra de mange profiler, som har forladt hollænderne.
Ajax og Rangers bød hinanden op til dans i den første kamp i gruppe A. Et hollandsk hjemmehold som på trods af flere profilsalg af blandt andet Antony, Lisandro Martinez og Sebastian Haller har åbnet ligaen helt forrygende, hvor de har gjort rent bord i de første fem kampe. Gæsterne og sidste sæsons Europa League-finalister er også startet fint i den skotske liga, hvor de dog aktuelt ligger på 2. pladsen efter rivalerne fra Celtic.

En interessant duel imellem to topklubber i mindre ligaer. Ajax tog helt efter forventning hurtigt greb om bolden i første halvleg. Spilovertaget blev større og større, men der skulle gå lidt før hollænderne blev farlige. Lidt atypisk blev det dog på en dødbold. Steven Berghuis servede et godt indlæg ind i hovedet på umarkerede Edson Alvarez, som pandede 1-0-målet ind.

Herefter var der kun et hold på banen i første halvleg, hvor Ajax stordominerede og pressede næsten hele det skotske mandskab ned i eget målfelt. Det blev derfor ikke overraskende 2-0 i 32. minut, hvor en gammel FC Nordsjælland-kending frækt lavede en hælaflevering til Berghuis, som afsluttede forkølet, men da skuddet tog en afretning, var Remko Pasveer prisgivet i buret.

Knap havde Rangers givet bolden op før Kudus igen var i fokus. Ghaneseren tog sagen i egen hånd, og lavede et flot soloridt i venstresiden, hvorefter han fra en spids vinkel smækkede bolden i toppen af modsatte målhjørne. 3-0 blev således pausestillingen, efter en halvleg hvor Ajax var klasser over skotterne.

Anden halvleg var en mere afdæmpet affære, da kampen syntes lukket. Intensiteten faldt en del, men stadig kom Ajax til mest. Kudus var også her iøjnefaldende i flere situationer, hvor han leverede flotte dribleture.

I 71. minut fik Rangers så pludselig bolden i nettet. Venstrebacken Borna Barisic tog et træk ind i banen, og med højre krøllede han bolden op i hjørnet. Glæden var dog kortvarig for skotterne, da en aflevering forinden tydeligt markerede offside, og derfor blev scoringen annulleret af VAR.

I stedet for et muligt comeback gjorde Rangers det så i 80. minut endnu værre for sig selv, da en fejlaflevering blev opsnappet af Steven Bergwijn, som afdriblede Pasveer og trillede bolden i mål. Bergwijn måtte efterfølgende lade sig udskifte med en skade, han pådrog sig i situationen.

Flere mål kom der ikke i det meget ensidige opgør. 4-0 til Ajax som ser ud til at blive en fin udfordrer til Liverpool og Napoli i puljen. Rangers ser omvendt ud til at få et meget besværligt Champions League-efterår.