Europa: Champions League
FT
2 - 0
(0 - 0)
Tottenham
Marseille
Richarlison (76), Richarlison (81)
C. Mbemba (47)
Oliver Kremmer Skammelsen

Optakt: Tottenham – Marseille

Dette års Champions League står for døren - onsdag aften sparkes gruppe D i gang.
Kommentar
Tottenham Hostpur er storfavoritter, når turneringens gruppe D onsdag aftens sparkes i gang. Gruppen består af hhv. Frankfurt, Tottenham, Sporting Lissabon og Marseille. En gruppe mange har øremærket som en af de lettere i år. I turneringens første spillerunde er det altså Tottenham og Marseille, der møder hinanden – dermed møder Frankfurt altså Sporting Lissabon.

Det er Marseille, der skal ombord på et fly i denne gang, da de gæster Tottenham i London. De to klubber har aldrig tidligere mødt hinanden, men begge hold er pt. storspillende i hver deres ligaer. Tottenham begår sig ugentlig i Premier League, der bredt er kendt som verdens bedste liga. Her er de ubesejrede med fire sejre og to uafgjorte resultater, hvilket har været nok til at den hvide klub fra Nordlondon, nu befinder sig på en tredje plads.

Marseille har ligeså fået en optimistisk start på sæsonen i Ligue 1. Det har de gjort med fem sejre og en enkelt uafgjort. Dog måler den franske Lige 1 sig ikke helt med andre store europæiske ligaer – som eksempelvis Premier League. Den flotte start i ligaen for Marseille har dog sendt dem på en anden plads, hvor de ligger a point med den franske storklub, PSG.

Det er altså to formstærke mandskaber, der tørner sammen i London onsdag aften. Tottenham må dog påtage sig rollen som favorit til kampens sejr.


Karantæner og skader
Hjemmeholdet Tottenham går forholdsvist smertefrit til turneringen – dog med et par offensive undtagelser. London-klubben må med sikkerhed undvære den lynhurtige kantspiller, Lucas Moura. Derudover, er den unge offensive spiller, Bryan Gil, heller ikke helt på toppen. Han skulle dog være tilbage i træning. Sidst men ikke mindst, har Tottenham længe måtte undvære den centrale midtbanespiller, Oliver Skipp, men det ser nu ud til, at han skulle være tilbage og klar igen.

Marseille slipper heller ikke helt for skader i denne omgang. Det franske mandskab må undvære forsvarsspilleren, Samuel Gigot, der er nede med en mindre muskelskade. Derudover, er den offensive spiller, Dimitri Payet, tvivlsom til opgøret med en mindre skade i lægmusklen.


Bud på kampens profil
Hvis Marseille skulle gøre sig forhåbninger om at levere overraskelsen og tage hjem til Frankrig med points, så er det muligvis profiler som Nuno Tavares eller Alexis Sanchez, der skal gøre forskellen. Sanchez har leveret tre mål i fem kampe for Marseille i ligastarten. Det samme har den offensive venstreback, Tavares.

Tottenham er som nævnt favoritter til at tage de tre point. Normalt ville buddet på kampens profil måske falde på en spiller som Heung-Min Son, men sydkoreaneren har endnu ikke fundet nettet denne sæson. Den engelske topangriber, Harry Kane, har derimod lavet hele fem mål i seks kampe. Han er derfor et mere sikkert bud som kampens profil.

Bud på kampens resultatet
Begge hold ønsker naturligvis at vinde denne kamp, og derfor kan man sagtens forvente høj intensitet, hvor begge hold opsnapper chancer. På redaktionen er der dog ingen tvivl om, at det bliver Tottenham, der løber med sejren. Det gør de med resultatet 3-1.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER