Henrik Varbøl Andersen

Massakre på Anfield og stort comeback på Etihad

De to mesterskabsfavoritter var begge i aktion denne lørdag, og det blev to vidt forskellige opgør for mandskaberne.
En hakkende og skadesplaget start på sæsonen for Liverpool blev hurtigt smidt i glemmebogen på Anfield mod Bournemouth. Blot tre minutter gik der før Luis Diaz headede et perfekt indlæg fra Firmino i nettet. VAR tjekkede for offside, men Diaz var onside, og så kunne den forløsende juble bryde løs.

Et sultent hjemmehold fortsatte i det høje og aggressive tempo, og blot tre minutter senere var det så stortalentet Harvey Elliot, som fra kanten af feltet sendte gæsterne alvorligt til tælling, og Anfield op i højeste decibel med scoringen til 2-0.

Efter 16 minutter burde Mohamed Salah have gjort det til tre mål, da han fik chancen nærmest på mållinjen, men han fik blot strejfet bolden, så den lige nøjagtig gik udenom stolpen. Gæsterne fra sydkysten kunne slet ikke følge med, når hjemmeholdet satte tempo og kombinationerne flød.

Trent Alexander-Arnold har tidligere lavet flotte mål, og denne eftermiddag kom der endnu et. Et bandespil med Firmino, og så trykkede højre-backen ellers til med højrefoden og bolden susede ind i målhjørnet. Dermed kunne Firmino notere sig for tredje assist.

Netop Firmino blev næste mand på scoringstavlen, da han flugtede et afrettet indlæg fra Salah i nettet. Der var på dette tidspunkt blot spillet en halv time af kampen, og al snak om krise syntes at forstumme hos hjemmeholdet.

Mens Liverpool kvaste Bournemouth, så kunne fansene samtidig følge Manchester Citys kamp mod Crystal Palace, hvor Darwin Nunez bødlen Joachim Andersen indtog en hovedrolle. Først scorede John Stones i eget net, og så sørgede Joachim Andersen med et perfekt hovedstød for at Palace var foran med 2-0.

5-0 nåede det også at blive inden pausen på Anfield, da Virgil van Dijk headede Andy Robertsons hjørnespark i kassen. Samtidig gik City også til pause med et helt andet udgangspunkt nemlig bagud 0-2.

Hvis Bournemouth havde ændret noget i pausen, så nåede det ikke at sætte sig, inden bolden igen lå i målet. Et Trent Alexander-Arnold indlæg sendte Chris Mepham i eget mål, og elendigheden ville åbenbart ingen ende tage for gæsterne.

På Etihad skulle City jagte comebacket, og Bernardo Silva kickstartede dette, da han efter otte minutter reducerede mod Joachim Andersen og Palace.

Dagens mand på Anfield var brasilianske Firmino, og han sendte 7-0 målet i kassen, da en retur fra Mark Travers i Bournemouth-målet havnede for angriberens fødder, og nærmest samtidig med den scoring, så eksploderede Etihad, da Erling Braut Haaland udlignede for City, og dermed var mesterskabsfavoritterne helt tilbage.

Netop Haaland fuldendte det vilde City-comeback, da han blot otte minutter senere braget The Citizens på 3-2, og dermed gjorde Guardiolas mænd det altså endnu engang.

Med ti minutter igen bragede det unge stortalent Fabio Carvalho så hjemmeholdets ottende mål i kassen, da han flugtede et indlæg fra Kostas Konstantinos Tsimikas ind bag den stakkels Mark Travers i gæsternes mål.

Hjemmeholdet var endnu ikke færdige, og Luis Diaz headede 9-0 målet ind, da han kom først på et hjørnespark, og mens jubelen steg på Anfield, så noterede Haaland sig for sit første hattrick i Premier League og dermed 4-2 til City.

Det blev ved de 9-0 på Anfield, som var en tangering af rekorden for største sejr i Premier League, og samtidig kunne City altså notere sig for endnu et mesterligt comeback.