Manchester U
B. Fernandes (55)
Niels Nedergaard

Bruno Fernandes sikrede United anden sejr i træk

For anden gang på blot fem dage kunne Manchester United sætte tre point på kontoen, da holdet besejrede Southampton med 1-0 på udebane.
Det var et tændt Manchester United-mandskab, der tidligt lørdag eftermiddag gæstede St. Mary’s Stadium i Southampton. Allerede fra første fløjt satte gæsterne sig på spillet med danske Christian Eriksen på holdkortet. Problemet var bare, at skarpheden manglede for gæsterne.

Efter tyve minutter fik netop Christian Eriksen gæsternes største mulighed, da bolden faldt ned for fødderne af danskeren inde i feltet, men i stedet for at sparke bolden i kassen, kom en Southampton-forsvarer i vejen og blokerede bolden. En kæmpe chance til danskeren.

I samme spilminut tilfaldt der endnu en kæmpe chance til gæsterne, da unge Anthony Elanga blev spillet helt blank inde foran målet, men på mirakuløsvis kom hjemmeholdets keeper Gavin Bazunu i vejen og reddede flot forsøget.

Også Southampton ville lege med, og hjemmeholdet lagde sig ikke ned uden kamp. For selvom værterne stod langt tilbage på banen, lå de hele tiden og lurede på omstillinger. Tættest på var forsvarsspilleren Armel Bella-Kotchap, da han forsøgte sig efter at være gået med frem på gæsternes banehalvdel, men den unge tyskers afslutning fløj over mål.

På trods af chancer i begge ender måtte de to mandskaber derfor gå til pause med samme udgangspunkt, som da de løb ind på grønsværen – nemlig med 0-0 på måltavlen.
Manchester United kom ud som lyn og torden til anden halvleg, og vi var blot otte minutter inde i anden halvleg, før gæsterne bragte sig foran. United gennemførte et flot angreb, hvor bolden til sidst havnede hos Bruno Fernandes, og så sparkede portugiseren flot bolden over i det ene hjørne helt uden chance for Gavin Bazunu i hjemmeholdets mål. 1-0 til United, hvilket på dette tidspunkt var ganske fortjent efter spil og chancer.

Hjemmeholdet gav dog stadig ikke op og fightede sig tilbage i opgøret. Efter en times spil følte Southampton sig snydt for et straffespark, da Scott McToninay tog armen til hjælp, men dommeren vurderede ikke, at det var nok til at pege på pletten, mens VAR heller ikke reagerede. Derfor kunne gæsterne i denne omgang ånde lettet op.

Få minutter senere fik værterne så en kæmpe chance, da Joe Aribo fik sendt en bold direkte ind i pandebrasken, men fra tæt hold headede kantspilleren lige på David de Gea, der diskede op med en stor redning og reagerede hurtigt. På dette tidspunkt var det Southampton, der var i teten, selvom de var bagud på måltavlen.

Southampton fik dog aldrig udbytte af deres mindre spilovertag, og i stedet fightede Manchester United sig til en smal 1-0-sejr. Dermed tog De Røde Djævle deres anden sejr i denne uge, da man mandag besejrede rivalerne fra Liverpool med 2-1. Sejren over Southampton sender desuden United op på sjettepladsen i Premier League inden rundens resterende kampe.