Anders Vestergaard

Klasseforskel i Super Cup-finalen

Torsdag aften krydsede Real Madrid og Eintracht Frankfurt klinger i dette års udgave af den europæiske Super Cup. Og der var stor klasseforskel på de to mandskaber - meget mere, end resultatet viste.
Man behøver ikke at have fulgt europæisk fodbold i en menneskealder for på forhånd at vide, at der er en tydelig forskel på de to mandskaber fra Real Madrid og Eintracht Frankfurt.

De to klubber henter spillere fra to forskellige hylder, og i torsdagens Super Cup-finale behøvede man ikke have brillerne på for at kunne se, hvilket af disse to hold som er på højest niveau.

Omvendt kunne Frankfurt spille uden det store pres. For ingen kunne forvente, at Europa League-vinderne kunne baske Champions League-vinderne – man kunne vel højest håbe på et mirakel.

Som forventet satte Real Madrid sig tungt på kampen fra start. Frankfurt overlevede et godt stykke tid – endda med en stor chance, som med lidt held kunne have været gået ind bag Courtois – men efter 37 minutter gik den ikke længere, da David Alaba kunne hætte bolden i tomt mål efter skidt keeper-arbejde af Kevin Trapp og dermed pauseresultatet 1-0.

Anden halvleg startede som første halvleg gjorde. Selvom Real Madrid skulle have slebet sæson-startrusten af tandhjulene med et par fejlafleveringer, blev Frankfurt aldrig helt farlige og Real Madrid varmede kuglen og strakte samt tyndspillede Frankfurt-holdet.

Efter 58 minutter blev kampens dansker Jesper Lindstrøm pillet af banen. En hård kamp for danskeren som havde gode løb og intentioner, men ikke meget lykkedes for den tidligere Brøndby-spiller.

Selvfølgelig skulle Karim Benzema også lige på tavlen i denne finale. Han lukkede og slukkede efter 65 minutter til slutresultatet 2-0. Endnu engang skidt keeper-arbejde af Trapp.

Dermed den femte Super Cup-sejr til Los Blancos som banker sig op på siden af FC Barcelona og Milan med flest sejre i den prestigefyldte turnering.