P. Mortensen (9), P. Mortensen (87)
Henrik Varbøl Andersen

Patrick Mortensen sikrede AGF tre point

OB dukket endnu engang på hjemmebane, da de tabte til AGF.
AGF kom klart bedst ud i dagens opgør, hvor en presset OB-træner Andreas Alm havde valgt at ændre formation til 3-5-2 og med nyindkøbet Martin Hansen på mål. Måske allerede et lille krisetegn fra den svenske træner med formationsændringen, som måske også nok skulle ses i lyset af fem stamspillere på skadeslisten.

Presset lettede dog ikke på Alm, da gæsterne fra Århus allerede efter 8 minutter bragte sig foran 1-0. En skarp afslutning fra Sigurd Haugen blev stærkt reddet af Martin Hansen, men Patrick Mortensen var først over returen, og den genfundne målform hos Mortensen svigtede ikke, og han sparkede den sikkert ind bag en sprællende Hansen.

Efter 30 minutter valgte Alm så at bytte rundt på Robin Østrøm og Jeppe Tverskov, hvilket skulle ses som en direkte konsekvens af, at fynboerne overhovedet ikke var med i kampen, og gæsterne burde have ført med mere end 1-0.

Der skulle også en fejl til før OB fik chancen for scoring. Et frispark ind foran AGF-målet var egentlig ikke farligt, men Tobias Mølgaard headede bolden lige ned for fødderne af Robin Østrøm, som sikkert sparkede den store chance i mål på kanten af det lille felt.

Dermed endte første halvleg 1-1, og det måtte Uwe Rösler og resten af AGF-mandskabet være mest utilfredse med, da de dominerede første halvleg stort.

OB´s trænerstab stod et par minutter på sidelinjen og diskuterede taktik inden de bevægede sig ned i omklædningsrummet. Noget rigtigt havde de nok sagt, for Charly Hornemann bragede bolden på stolpen bare fem minutter inde i anden halvleg, og OB var langt bedre med.

Spillet bølgede frem og tilbage, men de helt store chancer var der ikke nogen af i nogen af enderne. Derfor skulle der også noget ekstraordinært til før kampens næste mål kunne komme.

Yann Bisseck tog et langt raid op ad banen, og Kasper Larsen stoppede ham med ulovlige midler i feltet. Sådan en chance lader Patrick Mortensen ikke gå fra sig, og med fem minutter tilbage af opgøret sendte AGF-kaptajnen sikkert føringen i kassen.

OB forsøgte at lægge et pres på AGF og få udlignet, men det lykkedes ikke, og dermed kunne århusianerne sætte tre point ind på kontoen, hvilket sender dem på tredjepladsen og efterlader fynboerne på sidstepladsen i Superligaen.