Fodbold nyheder

England: Premier League
FT
1 - 2
(0 - 2)
Manchester U
Brighton
P. Groß (30), P. Groß (39), A. Mac Allister (68)

Uniteds problemer fortsætter i skidt ten Hag-debut

Af Niklas Gerster

Skidt debut for ten Hags United-hold, hvor det dog ligner, at Christian Eriksen er tiltænkt en instrumentel rolle.
Article image
Erik ten Hag stod over sin Premier League-premiere i Manchester United. Der ventede hollænderen en svær opgave imod et stærkt spillende Brighton-hold. Derudover var der nok også mange danskere, som var spændte på at se, hvad Christian Eriksens rolle mon blev i sæsonåbneren på Old Trafford.


Havde man sat forhåbningerne op til at det nye friske pust med ten Hags tydelige boldbesiddende spillestil, ville være løsningen på alle Uniteds problemer, blev man dog skuffet. Det var et hjemmehold, som klart stadig leder efter deres spillemæssige melodi. Tyske Pascal Gross viste til gengæld klassen for Brighton, og scorede to nemme mål imod et passivt United-forsvar. 0-2 efter 1. halvleg.

Christian Eriksen var dog med fra start i en meget offensiv rolle, hvor han blot havde Rashford foran sig i angrebet samt Sancho og Fernandes på siderne. På trods af den nøglerolle han var blevet tildelt af ten Hag i offensiven, kunne han dog ikke ændre på det faktum, at det var en skuffende præstation af United i 1. halvleg, og de blev da også buhet ud af hjemmepublikummet.

Udeholdet fra Brighton spillede dog også ret så imponerende, og virkede langt mere afstemte i deres spillestil end stjernespillerne fra Manchester. Det lignede ikke, at United ville komme tilbage i opgøret, men de fik en livlinje i 68. minut hvor Mac Allister uheldigt lavede selvmål.

Herefter kom United naturligt længere op på banen, og lugtede point. Men som man har set det så ofte før med ”De røde djævle,” kunne de på trods af stor boldbesiddelse ikke bryde igennem den lavtstående defensiv. Ten Hag og Eriksen fik dermed langt fra den Premier League-debut, de kunne have drømt om. Skuffende nederlag til United, og ten Hag har et stort stykke arbejde foran sig. Eriksen kunne dog glæde sig over at få fuld spilletid i sin nye klub.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik