Fodbold nyheder

Statistik:
Otte hollandske managere – i Premier League

Af Torsten Brix

Se her hvordan de har klaret sig…
Article image
Ritzau-Scanpix
Guus Hiddink
Sejrsprocenter: 52.9%
Kommentar: Efter at have vundet seks mesterskaber i Holland var forventninger gigantiske, da han ankom til Chelsea for at afløse Luiz Felipe Scolari. Han fik en flot start, og derudover vandt han også FA Cuppen, mens hans andet ophold hos Chelsea ikke blev så godt. Kun syv sejre i 21 kampe efter han havde afløst Jose Mourinho i 2015.Louis van Gaal
Sejrsprocenter: 51,3%
Kommentar: Ligesom Ten Hag kom han til Manchester United efter en succesfuld periode hos Ajax. Men det blev aldrig godt på Old Trafford, hvor han mest huskes for nogle underlige udtalelser til pressen.


Ronald Koeman
Sejrsprocenter: 44,7%
Kommentar: Den hollandske mester med både Ajax og PSV blev en katastrofe i Valencia og Barcelona, men i Southampton var det helt anderledes. Koeman fik sydkystklubben op på den højeste placering siden 1984/85, mens det ikke gik for godt i Everton.


Ruud Gullit
Sejrsprocenter: 39,8%
Kommentar: Gullit sluttede en periode på 26 år uden trofæer til Chelsea, da de vandt FA Cuppen i 1997. Derudover ændrede Gullit meget på London-klubben og fik dem blandt andet op i Top 10 for første gang i seks år.


Martin Jol
Sejrsprocenter: 37,3 %
Kommentar: Kom til Tottenham efter gode perioder i Roda og RKC Waalwijk, men tiden i London blev meget underlig. Som da holdet fik en mærkelig lasagne, der kostede Champions League-pladsen eller da han forlod holdet midt under en kamp. Var også i Fulham, men det gik ikke meget bedre.


Rene Meulensteen
Sejrsprocenter: 23,1%
Kommentar: Den tidligere Brøndby-træner har været hos Manchester United som førsteholdstræner, men fik også 13 kampe for Fulham som manager. Det gik ikke godt!


Dick Advocaat
Sejrsprocenter: 17,6%
Kommentar: Reddede Sunderland for nedrykning i 2015 og blev ansat til at starte op i den efterfølgende sæson, men det gik helt forfærdeligt. Otte kampe uden sejr og Advocaat blev fyret.


Frank De Boer
Sejrsprocenter: 0,0 %
Kommentar: Advocaat gjorde det skidt, men Frank De Boer var meget ringere. Han var kun fire kampe i Crystal Palace, og de tabte dem alle og derfor en elendig stemning omkring holdet.


Erik ten Hag
Sejrsprocenter: ?


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder