Europa: UEFA Nations League
FT
2 - 0
(2 - 0)
Danmark
Østrig
J. Wind (21), A. Olsen (37)
Niklas Gerster

Dette kan Danmark opnå med Nations League-succes

Det danske landshold har massere at spille for i de sidste Nations League-kampe. Topseedning i EM-kvalifikationen, økonomi samt ekstra playoff-kamp er blandt de fordelagtige scenarier Danmark kan opnå.
Nations League har fået en blandet modtagelse, og flere markante fodboldskikkelser har kritiseret turneringsformatet. Man kan mene om det, hvad man vil, men faktum er, at det danske landshold kan kigge ind i flere sportslige og økonomiske gevinster, hvis de kan vinde deres Nations League-gruppe. Aktuelt fører de puljen med seks point efter de første tre kampe, og scenarierne er derfor overordentligt positive. Tipsbladet har listet flere af disse op, og Danmark kan allerede i aftenens kamp mod Østrig spille om en fordelagtig gevinst.

Hvis Danmark slår Østrig i Parken, vil dette næsten sikre dem en placering iblandt de ti topseedede nationer forud for EM-lodtrækningspuljerne til slutrunden i 2024, som der trækkes lod til i oktober. En ret så favorabel gevinst at spille om da Danmark på papiret vil have udsigt til at trække svagere modstandere end dem selv.

Hvis Danmark skulle få sejren og dermed den nærmest sikrede vigtige topseedning til EM-kvalifikationen, vil der dog stadig være massere at opnå i puljen. Hvis de kan formå at vinde den, vil det give en god økonomisk gevinst, og derudover vil de få muligheden for at vinde Nations League. Puljevinderne i A-laget træder nemlig ind i et Final 4-format, hvor vinderen sikrer sig trofæet.

Sidst men ikke mindst vil en puljesejr i Nations League også sikre det danske landshold en dobbeltchance for at booke en EM-billet. Gruppevinderen får nemlig en playoff-kamp til EM, hvis den almindelige gruppekvalifikation skulle kikse.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER