Niels Nedergaard

Hjulmand med klar besked

Landstræner Kasper Hjulmand fortæller åbent og ærligt, at både Martin Braithwaite og Jens Stryger Larsen ikke kan føle sig sikre på at komme med til VM i Qatar.
Både Martin Braithwaite og Jens Stryger Larsen kæmper hårdt for spilletid i sine klubber. Førstnævnte har nærmest ikke fået spilletid for FC Barcelona i denne sæson, mens sidstnævnte er blevet udeladt af holdets trup flere gange og er flere gange blevet rygtet væk fra Udinese.

Det har fået mange til at spekulere i, hvorvidt de to landsholdsspilleres VM-deltagelse er i fare, og nu melder landstræner Kasper Hjulmand klart ud.

- Jeg siger aldrig til spillerne, at de skal skifte klub. Jeg siger, at regulær spilletid er afgørende for dem i forhold til at komme med til VM. Det er skærpende i år, fordi vi skal spille kamp, kort efter vi ankommer til VM, fortæller landstræneren til Ekstra Bladet.

Kasper Hjulmand forklarer desuden til avisen, at meget har forandret sig siden sidste års EM-slutrunde, hvor begge spillere var blandt landstrænerens foretrukne spillere i startelleveren. Han understreger dog, at der ikke er en finger at sætte på både Braithwaite og Jens Stryger Larsens indsats på træningsbanen.

- De er kommet ind i lejren med meget lidt spilletid. For dem er indstillingen til lejren anderledes i forhold til EM sidste år, hvor de med rette havde forventninger om meget spilletid. Jeg synes, de har set rigtig godt ud på træningsbanen de tre dage, vi var samlet i sidste uge, lyder det fra landstræneren over for avisen.

Danmark møder på fredag Frankrig på udebane i Nations League.