X S. Odey (71)
H. Haraldsson (60), K. Babacar (90)
Niklas Gerster

FCK lukker guldspændingen i Randers

FC København lukkede spændingen om DM-guldet, da de slog Randers 2-0 på eget græs.
FC København havde søndag eftermiddag en gylden mulighed for at cementere det danske mesterskab. Hvis de kunne vinde i Randers, ville guldet definitivt blive sendt til hovedstadsklubben. Hjemmeholdet fra Randers havde dog også brug for en sejr i deres jagt på 4. pladsen, som giver mulighed for europæisk fodbold i næste sæson.

Der var god stemning på lægterne i det randrusianske, hvor udebaneafsnittet bl.a. var fuldkommen hvidklædt af de mange fremmødte FCK-tilhængere. De mesterskabshungrende fans kunne dog se nervøst til, at deres mandskab lagde usikkert ud. I kampens indledende fase var boldomgangen ikke for god hos FCK, og de lavede flere fejlafleveringer. Dette gav hjemmeholdet fra Randers et overtag i kampen, og de kom også frem til flere store muligheder. Jakob Ankersen havde en god mulighed i det 11. minut, men hans indersideafslutning gik yderligt forbi målet. Kort tid efter var det så Vito Hammershøy-Mistrati, som havde en gigantchance i det lille felt, efter at Stephen Odey headede en bold på tværs til ham.

Randers manglede kynisme i disse situationer, og da kampen havde sat sig lidt, fik favoritterne fra FCK arbejdet sig stille og roligt ind i opgøret. I første halvlegs slutfase måtte hjemmeholdets svenske keeper, Patrik Carlgren, diske op med flere fantomredninger for at hans mandskab ikke skulle komme bagud. Først var det Viktor Claesson, som havde en kæmpe mulighed i det lille felt, men hans afslutning blev fornemt reddet af Carlgren. Få minutter efter var Claesson igen involveret, da han spillede Peter Ankersen spejlblank, men Patrik Carlgren lavede en fremragende fodparade på den yderligt placerede afslutning i det 43. minut. 0-0 var stillingen efter en bølgende første halvleg.

FC København fortsatte hvor de slap i anden halvlegs begyndelse. De dominerede på bolden, og i det 60. minut fik de så gevinst af deres anstrengelser. Rasmus Falk sendte en snorlige stikning afsted til den unge islænding Hakon Haraldsson, som fornemt bankede bolden op i nettaget. Det fik for alvor gang i lægterne, og opgøret blev mere intenst og duelpræget. Randers begyndte at bevæge sig længere frem på banen, hvilket gav et par omstillinger til FCK, men de formåede ikke at omsætte mulighederne til mål. I stedet fik FCK-midtstopperen Denis Vavro klodset hægtet Filip Bundgaard omkring feltet. I første omgang dømte dommeren frispark, men efter en VAR-korrespondance blev det omstøbt til et straffe. Nervøsiteten steg dermed hos Jess Thorup og hans mandskab. Stephen Odey skulle eksevere for Randers, men hans forkølede afslutning blev læst af Kamil Grabara, der leverede en mesterlig redning.

Redningen viste sig at være guld værd, da Randers ikke for alvor formåede at presse yderlige på for en udligning efter det brændte straffespark. FCK-defensiven afviste det meste, og det medførte flere omstillingsmuligheder. En sådan omstilling formåede de så at eksevere til et mål til 0-2 i overtiden. William Bøving modtog en tværbold, og han driblede sig flot ind i feltet, hvorefter han fandt en spejlblank Khouma Babacar, som kunne sende en blød afslutning ind bag Patrik Carlgren.

0-2 blev kampens slutresultat, og det betyder, at FC København nu praktisk talt kan kalde sig danske mestre. Den nærmeste duellant fra FC Midtjylland kan max nå at tangere FC Københavns pointtotal, og da københavnerne har en målscoreforskel på 12 mål, må mesterskabskampen betragtes som afgjort. Matematisk kan midtjyderne nå det endnu, men de skal gå komplet mål amok i deres sidste to kampe for at hente løverne. Dette virker højst usandsynligt, og FCK-mandskabets reaktion på kampen indikerede da også klart og tydeligt, at de nu føler sig helt sikre på, hvor DM-pokalen skal transporteres hen i den kommende weekend.

Hjemmeholdet fra Randers leverede en rigtig flot figur, men skarpheden blev forskellen imellem mandskaberne i dag. Randers møder netop FC Midtjylland i deres sidste kamp for sæsonen, men deres muligheder for at kvalificere sig til europæisk fodbold i næste sæson led et gevaldigt knæk i dag. Det er dog stadig en mulighed, men det kræver at Brøndby vinder over AaB senere i aften.