SønderjyskE
I. Jebali (2), E. Sabbi (22), M. Frøkjær-Jensen (45)
Asbjørn Steffensen

OB finaleklar i pokalen efter samlet storsejr over SønderjyskE

OB var længder bedre end SønderjyskE, der for første gang i tre år ikke skal spille pokalfinale.
Rigtig mange mennesker havde fundet vej til Ådalen i Odense på Nature Energy Park for at støtte hjemmeholdet OB i den anden semifinale mod SønderjyskE i årets udgave af Sydbank Pokalen.

Hjemmeholdet havde vundet det første opgør mellem mandskaberne i Haderslev 1-0, og derfor var intet afgjort endnu mellem odenseanerne og det efterhånden rutinerede pokal-hold, SønderjyskE, der jagtede deres tredje pokalfinale i træk.

Kampen var knap fløjtet i gang, før OB's angrebsprofil, Issam Jebali havde fået bolden i nettet. På et direkte frispark sparkede tuneseren hjemmeholdet i front til stor glæde for fansene.

20 minutter senere havde OB fordoblet føringen. Mads Frøkjær fandt en fri Emmanuel Sabbi i et kontra-angreb, og amerikaneren sparkede resolut bolden i kassen til stillingen 2-0.

Kort inden pause blev det også 3-0. En kikset afslutning fra Sander Svendsen endte i fødderne hos Mads Frøkjær tæt på mål, der med en inderside sendte bolde ind over stregen.

Midt i anden halvleg begyndte SønderjyskE at presse en lille smule på for at score, selvom det var svære vilkår for udeholdet, der skulle score fire mål, for at tvinge overtid.

Med et kvarter igen fik SønderjyskE faktisk bolden i mål, men linjedommeren markerede for offside. De langsomme gengivelser viste dog, at målet nok burde have stået, men da VAR ikke er en del af pokalturneingen, stod dommerens kendelse ved magt.

OB render med de tre point og avancerer til finalen i Sydbank Pokalen, hvor de skal møde FC Midtjylland Kristi Himmelfartsdag d. 26. maj på Brøndby Stadion.