L. Engel (2), L. Engel (32), N. Vallys (51), T. Salquist (68)
L. Andreasen (25), L. Andreasen (44)
Anders Mathiasen

Aalborgenserne blev kørt over af Silkeborg-tromlen

Det var et regulært bronzebrag der ventede publikummet på JYSK Park mandag aften, da Silkeborg IF tog imod Aalborg BK. SIF skulle bygge videre på deres fornemme stime med fire sejre i træk, mens AaB skulle tilbage på sporet efter to kampe med nederlag. Alt var på spil i Søhøjlandet på en solrig forårsaften.
Det var fra start en kamp, der havde alt det, en kamp om tredjepladsen skal have. Først var der problemer med strømmen, som betød, at tilskuerne på JYSK Park sang lidt ekstra højt, nu hvor den normale musik ikke kunne brage ud gennem højtalerne før start. Dertil kom, at hjemmeholdet fik scoret tidligt i kampen, allerede efter et minut kunne venstre-backen Lukas Engel på en helflugter lægge bolden ind bag AaB´s Jacob Rinne. En fremragende start på en kamp med masser af nerve i - præcis som der skal være.

Efter 25 minutters spil kunne AaB bringe sig på 1-1, da Louka Prip med en fin afslutning passerede SIF-målmand Nicolai Larsen. AaB´s scoring kom efter en periode, hvor hjemmeholdet var kommet mere ind i kampen, efter AaB ellers havde taget kontrollen efter SIF’ernes scoring til 1-0. Dog var glæden kort for de mange medrejsende AaB fans, for blot syv minutter efter scoringen til 1-1, kunne Lukas Engel nok engang score og gøre det til 2-1 - igen på en fornem flugter, der fjernede det spindelvæv, der nu engang måtte sidde i hjørnet af det ene mål på JYSK Park.

Umiddelbart før pausefløjt gjorde AaB´s Louka Prip det til 2-2, og holdene kunne dermed gå til pause til stillingen 2-2, efter hvad der må siges at være en af de mest underholdende halvlege i Superliga-sæsonen

2. halvleg startede med lige så meget bulder og brag som 1. halvleg sluttede. Kun seks minutter inde i halvlegen scorede Nicolai Vallys til 3-2, på en fornem assist af midtbanespilleren Robert Gojani, der for alvor har slået sit navn fast på holdkortet i Søhøjlandet. Hjemmeholdet fortsatte i deres velkendte mønster og fik presset AaB langt ned i eget felt, hvilket de efter 68 minutter kunne høste frugterne af, da midtstopperen Tobias Salquist kunne gøre det til 4-2, efter fint kombinationsspil af SIF´erne.

Mod kampens slutning skete der intet af bemærkelsesværdig karakter. Silkeborg IF kører dermed deres femte sejr i træk ind på kontoen og ligger nu utroligt lunt i svinget til at tage tredjepladsen i ligaen. Med jysk Tiki-Taka har silkeborgenserne vundet danskernes hjerter, kan de gøre det samme i Europa? Det bliver det store spørgsmål.