Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 0
(0 - 0)
Manchester C
Sporting CP
Philip Dar

Optakt: Manchester City-Sporting

Onsdag aften skal Sporting forsøge det umulige, når portugiserne skal vende et 0-5-nederlag til de engelske mestre.
Kommentar:

Det ser svært ud for Sporting, når de onsdag gæster Etihad Stadium i returkampen i Champions Leagues ottendedelsfinaler. Portugiserne tabte med hele 0-5 på hjemmebanen i det første opgør, så opgøret mellem de engelske mestre og den portugisiske ditto ligner unægtelig denne rundes mindst tætte opgør.

Sporting tog en snæver andenplads i gruppespillets gruppe C, hvor de portugisiske mestre sluttede med ni point, samme pointantal som Dortmund, men med en bedre målscore end tyskerne, endte Sporting altså med at tage billetten videre til knockoutfasen. Manchester City vandt gruppe A foran Paris Saint-Germain på andenpladsen og ser altså nu ud til, at tage turen videre til kvartfinalen også.

Manchester City har været meget dominerende i engelsk fodbold i de seneste sæsoner, men klubben har stadig den helt store CL-triumf til gode. Det var lige præcis en CL-titel, som Pep Guardiola blev hentet ind til at vinde for klubben, men det er endnu ikke lykkes for spanieren. I seneste sæson var klubben så tæt på, som man kan komme uden at vinde, da klubben tabte i finalen til ligarivalerne fra Chelsea. Sporting har heller ikke oplevet den helt store triumf, men har heller ikke været tættere end de er nu, nemlig i ottendedelsfinalen. Dette skete sidst i 2008/2009, hvor portugiserne røg ud med samlet 12-1 til Bayern München.

Manchester City og Sporting har mødt hinanden tre gange tidligere foruden det første opgør i Portugal i dette års udgave af Champions League. Senest var i 2011/2012-udgaven af Europa League, hvor de to mandskaber mødtes i 1/8-finalerne. Her vandt Sporting 1-0 på hjemmebane, men man tabte 3-2 på udebane i Manchester. Dengang stod udebanereglen stadig ved magt, så Sporting avancerede til kvartfinalen. Sportings EL-eventyr den sæson sluttede i semifinalen, da Athletic Bilbao blev for stor en mundfuld.

I Premier League er Manchester City rimelig suveræne og fører ligaen med seks point ned til Liverpool, som dog har spillet en kamp færre. Efter Liverpool, er der hele 16 point ned til Chelsea på tredjepladsen. Det ser derfor ud til, som de seneste sæsoner, at skulle stå mellem Liverpool og Manchester City i forhold til Premier League-titlen. Sporting ligger nummer to i den portugisiske liga, seks point op til FC Porto på førstepladsen og med fire point ned til Benfica på tredjepladsen.

Begge hold havde en god generalprøve til onsdagens opgør, da det blev til maksimumpoint for både Manchester City, som slog Manchester United med 4-1, og for Sporting, som slog Arouca med 2-0. Manchester City har blot tabt en enkelt gang i 2022, da det blev til et 3-2 nederlag til Tottenham tilbage i februar. Sporting er dog løbet ind i et par nederlag i løbet af året, da portugiserne har problemer mod de direkte konkurrenter i ligaen. I starten af marts tabte holdet 2-1 på hjemmebane til FC Porto, mens man tabte med de samme cifre til Braga tilbage i januar.

Skader og karantæner:

Manchester City må se bort fra Nathan Ake, Ruben Dias og Cole Palmer, som alle er ude med skader. Sporting må undvære Daniel Braganca og Pedro Goncalves på grund af skader, mens Matheus er ude med karantæne.

Bud på kampens profil:

Kampens profil kan svært at gætte på, da det godt kunne tænkes, at Manchester City stiller med et noget reservespækket mandskab, mens det samme godt kan tænkes om Sporting. Jeg vil derfor forsøge med en lille outsider i mit bud på kampens profil, da jeg har valgt at gå med Manchester Citys brasilianske angriber Gabriel Jesus, som virkelig skal til at bevise sit værd. Det er blot blevet til to mål for Jesus i denne sæson, men jeg tror på, at brasilianeren får chancen onsdag aften.

Bud på kampens resultat:

Jeg tror ikke på, at vi kommer til at se så mange mål, da begge hold blot skal undgå skader. Jeg tror derfor, at de to hold spiller en afdæmpet affære, som ender 2-1 til Manchester City.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER