Malte Storm Madsen

Spillerforeningen: Danskerne spiller videre i Rusland

Direktør for spillerforeningen udtaler, at de to danske Rubin Kazan-spillere foreløbig fortsætter deres optrædener i klubben.
Den tidligere FC Midtjylland-spiller Anders Dreyer og den forhenværende AaB-midtbanemand Oliver Abilgaard er fanget i en svær situation i det russiske efter landets invasion af Ukraine. I spillerforeningen er man opmærksom på situationen, selvom spillerne forsætter deres virke i den russiske Premier League. Det udtaler direktør, Michael Sahl Hansen, til DR Nyheder:

- Rubin Kazan spillede en kamp mandag i den russiske liga. De passer deres arbejde i Rusland, og det bliver de ved med. Vi taler med dem om situationen, og billedet kan ændre sig.

- Spillerne er ikke et sted, hvor der er krigshandlinger. Men de er i et land, som er i krig med Ukraine og Vesten, så det er en meget speciel situation.

Mandagskampen endte med et nederlag til Rubin Kazan på 3-2 til hjemmeholdet Zenit.

Som Indkast.dk tidligere i dag kunne berette, opfodrer den internationale spillerforening, FIFPro, FIFA til at give alle udenlandske spillere i Rusland lov til at forlade ligaen på en fri transfer. Spillerforeningen i Danmark er som udgangspunkt enige i standpunktet, men direktøren gør det klart til Ekstra Bladet, at man må være bevidst om konsekvenserne:

- Vi er en del af FIFPro, og det er en af de ting, vi sagtens kunne se som en god mulighed for spillerne. Men det kræver, at sådan en aftale er på plads, så spillerne ved det, inden de rejser.

- For det har jo nogle konsekvenser. Der er løn og eventuelle repressalier, hvis de forlader deres kontrakter. Man skal vide, hvad konsekvensen er, og hvad juraen siger. Så må man træffe sin beslutning ud fra det, siger han.

Den tyske tidligere FC Köln-træner Markus Gisdol forlod trænerbænken i hovedstadsklubben Lokomotiv Moskva tirsdag. Michael Sahl Hansen påpeger at sagen alligevel er en anden for spillerne:

- Det er ikke bare sådan, at du kan rejse ud og bryde din kontrakt, når du er ansat som fodboldspiller. Den mulighed har de ikke.

- Nu kunne jeg se, at en træner har sagt op i Rusland. Men det kan man ikke bare gøre som spiller, for så kommer du til at hænge på et stort krav over for din klub, hvis du uretmæssigt har ophævet din kontrakt.