Leeds
M. Salah (15), J. Matip (30), M. Salah (35), S. Mané (80), S. Mané (90), V. van Dijk (90)
Henrik Varbøl Andersen

Opvisning og tenniscifre på Anfield

Premier Leagues bedste offensiv overfor den næst dårligste defensiv, og en mesterskabsdør som pludselig er sparket op på vidt gab for ”The Reds” efter Manchester City tabte i weekenden. Det var nogen af ingredienserne i aftenens brag på Anfield.
Det var ikke umiddelbart til at se i starten af kampen, at det var Liverpool og ikke Leeds, der var mesterskabsbejler, da gæsterne lagde fremragende ud på Anfields polerede græstæppe. Bielsas mandskab satte overalt på banen hjemmeholdet under pres, og det så ud til at stresse hjemmeholdet.

Alisson blev stresset efter små fem minutter af kampen, da David James pressede ham hårdt, og målmanden var tæt på at smide bolden til James, men Joel Matip fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Liverpools potente offensiv var dog svær for gæsterne at holde helt nede, og det gav en god mulighed for Luis Diaz, men hans afslutning blev blokeret af Sadio Mane. Kort efter rullede angrebet igen gennem Liverpools venstre side ved Andy Robertson, og hans indlæg blev blokeret med armen af Stuart Dallas, og dagens dommer Michael Oliver pegede på 11-meter pletten.

Den chance lod topscorer Mohammad Salah ikke gå fra sig, og foran et begejstret hjemmepublikum sendte han ”The Reds” i front.

Kampen bølgede intenst frem og tilbage og med fremragende fodbold fra begge hold. Efter 31 minutter gik Matip med i angrebet og en perfekt stikning fra Salah fandt Matip alene med Leeds-målmand Ilian Meslier og den stærke stopper satte sikkert bolden i kassen til 2-0.

Der skulle ikke gå mere end tre minutter mere før Liverpool igen fandt hullet i gæsternes defensiv, og det sendte Mane alene med Meslier med en jagtende Luke Ayling. Mane nåede lige indenfor feltet, da Ayling ramte ham på benet. Oliver var godt placeret og ikke i tvivl, da han pegede på pletten.

Salah svigtede heller ikke denne gang, og det var virkelig op ad bakke for Bielsas udvalgte inde på banen, som lignede et slagent hold. Den argentinske cheftræner måtte virkelig have dybe panderynker, når han studerede statistikkerne fra første halvleg. Ikke en eneste afslutning i kampen fra gæsterne, og hele 13 forsøg fra hjemmeholdet.

Liverpool burde have gået til pause med endnu en scoring, da Salah alene med Meslier vippede den over målmanden, men en Leeds-forsvarer sprintede tilbage og fik bolden sparket væk inden den passerede mållinjen, og herefter kunne Oliver blæse en vild første halvleg af.

Bielsa reagerede med to udskiftninger, men det var fortsat hjemmeholdet, som var i kontrol i anden halvlegs indledning.

”The Egyptian King” Salah burde have scoret sit mål nummer 20 i Premier League i et par situationer i løbet af det første kvarter af anden halvleg, hvor gæsternes defensiv fortsat havde kæmpe problemer med at afvise hjemmeholdet.

Hvis Bielsa i pausen havde bedt sine spillere om at få sat nogle afslutninger mod Liverpool-målet, så måtte han fortsat kigge langt. Hele 65 minutter gik der før, at Raphinha fik sendt en afslutning mod mål for gæsterne, da han sparkede lige på Alisson, og ganske symptomatisk var det ufarligt.

Hjemmeholdet begyndte langsomt at slippe gashåndtaget, og tankerne var nok på vej mod søndagens finale i Carabao Cuppen mod Chelsea på Wembley, men ikke rigtig hos Jürgen Klopp, som ikke skiftede de store stjerner ud for at spare kræfter.

Men når ”The Reds” spiller ned mod The Kop, så skal der næsten også falde mindst et mål. En fremragende dyb bold fra Salah fandt en fri Jordan Henderson i feltet, og han smed bolden på tværs til Mane, som sendte bolden i kassen uden chance for Meslier, og dermed har Leeds Premier Leagues dårligste defensiv med et mål dårligere end Norwich, da Yorkshire-drengene havde lukket hele 54 mål ind.

Mål nummer 55 kom også denne elendige aften for Leeds, da Divock Origi misbrugte alene med Meslier, men returen havnede hos Mane, som nemt kunne score sit 11 sæsonmål, og dermed hedder topscorerlisten i Premier League lige nu Salah med 19, Jota med 12 og Mane med 11 alle tre fra Liverpool.

5-0 burde egentlig være ydmygende nok, men ikke desto mindre lod gæsterne Virgil van Dijk stå helt blank inde midt for mål i 2 minutters overtid, hvor han let kunne heade Andy Robertsons hjørnespark ind i kassen til tenniscifrene 6-0.

Dermed har Liverpool nu åbnet mesterskabskampen på vid gab, mens Leeds efterhånden nærmer sig nedrykningsfare, og der venter en stor opgave for Bielsa i de næste uger.