Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 2
(0 - 0)
Inter
Liverpool
R. Firmino (75), M. Salah (83)
Rasmus Ove

Optakt: Inter - Liverpool

Champions League fodbold er tilbage, efter en lang vinterpause i kampen om trofæet med de store ører. Onsdag aften brager Premier League og Serie A´s nummer to sammen, i en af de største 1/16 finaler i dette års Champions League turnering.
Kommentar:

I optakten til PSG-Real Madrid, bliver der nævnt, at det er en værdig finale, så vil jeg så som minimum kalde dette en værdig semifinale. Liverpool marcherede på fornemmeste vis videre fra gruppespillet med seks sejre, hvor Salah, som han har været i hele sæsonen, var fuldstændig ustoppelig med syv scoringer i de seks gruppekampe, fra en ellers utroligt svær gruppe. I en gruppe med Real Madrid, Shaktar Donetsk og trods exit turneringens store overraskelse Sheriff Tiraspor, så Inter mindre overbevisende ud med nederlag i begge opgør mod Real Madrid og en skuffende 0-0 mod Shaktar Donetsk. Hvis Inter skal kunne følge med Liverpool, skal de op i deres højeste gear, som de endnu ikke for alvor har været i dette års Champions League.

Inter kom ud af sidste sæson som italienske mestrer, efter der blev storsatset på succes i Serie A med Antonio Conte ved roret. Inter stod med store økonomiske problemer, så der var en form for accept, at det var det år de blev mestre og nu skulle der sælges ud i truppen.

Men trods salg af blandet andet Lukaku, Hakimi, Politano og ophævet eller udløbet kontrakter til blandt andet Eriksen og Nainggolan samt en masse breddespillere, har de overraskende fået stablet et meget konkurrence dygtigt hold på benene, med angrebsveteranen Edin Dzeko på toppen, som de sikrede sig på fri transfer i sommers. Som det mest scorende hold i denne Serie A sæson, er det ikke den traditionelle italienske modstander Liverpool kan forvente sig i opgøret på San Siro. Jeg forventer Inter vil gå hårdt efter en sejr, inden de drager til Anfield til returopgøret, som historisk set er et forfærdeligt sted at besøge som udehold i Champions League.

Men om Inter har hvad der skal til for at holde Liverpool fra fadet, det har jeg min tvivl omkring. Inter har godt nok lukket næst færrest mål ind i Serie A, men det kræver meget at holde Liverpool væk fra målchancer med en brandvarm Jota, en verdensklasse Salah og en Mane fyldt med senegalesisk selvtillid efter AFCON.

Med to hold jeg forventer vil gå efter sejren, er der lagt op til et stort drama på San Siro, hvor jeg tror kampen på den centrale midtbane bliver afgørende for, hvem der får lov at sætte sig på kampen, og spille kampen på deres præmisser.

Skader og Karantæner:

Inter: Inter må se sig uden Barella som er ude med karantæne, derudover er Correa og Gosens ude med muskelskader.

Liverpool: Liverpool har hverken skader eller karantæner, der også har fået en kommentar fra Jürgen Klopp, at han aldrig har haft hele truppen til rådighed i sin karriere, som han har nu.

Bud på kampens profil:

Som nævnt i artiklen, tror jeg kampen i høj grad bliver afgjort på den centrale midtbane, den kamp tror jeg Liverpool kommer til at vinde med Thiago, Fabinho og Henderson. I de 18 kampe Thiago og Fabinho har startet sammen er hele 17 endt i sejr. Thiago har set glimrende ud de seneste kampe, og ændrede hele kampbilledet da han kom ind imod Burnley. Netop Thiago ser jeg som et bud på kampens profil, da han har evnen til at styre tempoet i kampen, og dermed holde Liverpool på bolden. Hvis Liverpool skal vinde kampen, er jeg overbevist om at det bliver gennem hurtige generobringer på midtbanen og evnen til at fastholde angreb gennem længere perioder, netop til dette tror jeg Thiago bliver nøglen. Derudover tror jeg Jota, som blev hvilet i weekendens kamp mod Burnley, kommer til at skabe store problemer for Inter forsvaret, og det ville ikke komme bag på mig, hvis han kom på måltavlen i onsdagens Champions League opgør.

Bud på kampens Resultat:

Jeg tror på en ekstremt tæt kamp, som kan vippe begge veje, men jeg tror overordnet set Liverpool har for meget kvalitet, hvis de rammer deres topniveau, til at Inter kan komme sejrrigt ud af kampen. Som nævnt tror jeg Liverpool vinder kampen på midtbanen, og kampen derfor kommer til at blive spillet i Liverpools tempo og på deres præmisser. Jeg skyder på en snæver 1-2 sejr til Liverpool, med Jota som den ene af de to målscorer.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER