Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
1 - 0
(0 - 0)
Paris SG
Real Madrid
X L. Messi (62), K. Mbappé (90)
Philip Dar

Optakt: Paris Saint-Germain-Real Madrid

Tirsdag aften tages der hul på dette års knockoutfase i Champions League, når Real Madrid gæster den franske hovedstadsklub.
Kommentar:

Den moralske finale? For tidligt i turneringen, at to så stærke mandskaber brager sammen? Der er ikke så meget at gøre ved det. To af de absolut bedste klubber i Europa, skal kæmpe om en kvartfinaleplads i dette års udgave af Champions League. Lionel Messi, Sergio Ramos og resten af det parisiske mandskab skal forsøge at eliminere et formstærkt Real Madrid-mandskab med flere formstærke profiler som Karim Benzema og Vinicius Junior.

Paris Saint-Germain kommer ind i knockoutfasen med en andenplads i gruppe A, som blev vundet af Manchester City. Real Madrid nappede derimod en sikker førsteplads i gruppe D, hvor kongeklubben havde hele fem point ned til Inter på andenpladsen.

Der er stor forskel på de to mandskabers meritter i Europas mest prestigefyldte klubturnering. Real Madrid er, med afstand, den mest succesfulde klub i Champions Leagues historie med hele 13 vundne titler, senest i 17/18-sæsonen, som desuden var tredje CL-titel i træk. Paris Saint-Germain har derimod aldrig vundet turneringen, men var i semifinalen sidste år, mens det blev til en tabt finale i sæsonen forinden.

De to mandskaber har mødtes adskillige gange i de seneste år. I 2015 og 2019 var mandskaberne i samme Champions League-gruppe, mens de, i 2018, mødtes i ottendedelsfinalen i CL. Senest var altså i 2019, i gruppespillet. Her vandet Paris Saint-Germain 3-0 på hjemmebane, mens resultatet i Madrid, blev 2-2.

Både franskmændene og spanierne topper deres respektive hjemlige ligaer. Paris Saint-Germain jagter det franske mesterskab efter det glippede i seneste sæson, hvor Lille løb med titlen, mens Real Madrid jagter det spanske mesterskab efter lokalrivalerne fra Atletico Madrid, nappede det seneste sæson. Paris Saint-Germain fører med syv point ned til nærmeste forfølger, Marseile, mens Real Madrid fører med fire point ned til deres nærmeste forfølger, Sevilla.

I weekenden nappede Paris en sen hjemmesejr over Rennes, da Kylian Mbappe scorede i dommerens tillægstid på et oplæg fra Lionel Messi. En sejr blev det dog ikke til for Real Madrid, som måtte nøjes med et enkelt point på udebane mod Villarreal.

Skader og karantæner:

Paris Saint-Germain må undvære den tidligere Real Madrid-spiller Sergio Ramos, som er ude med en lægmuskelskade. Derudover er alle spillere tilgængelige, både for Paris Saint-Germain og Real Madrid.

Bud på kampens profil

Mit bud på kampens profil vil altid være Lionel Messi, når han tørner ud for et af de to mandskaber. Den lille argentiner har stadig den afgørende x-faktor til at afgøre fodboldkampe og der er vist ingen tvivl om, at offensivspilleren er hentet ind til at sikre den CL-titel, som den franske hovedstadsklub hungrer efter. Det ville være en kæmpe skalp for Paris Saint-Germain, hvis de kan formå at eliminere mægtige Real Madrid og til dette formål, bliver magiske Messi afgørende.

På den anden side, har Real Madrids franske angriber, Karim Benzema vist sig som en af verdens stærkeste angribere i denne sæson, så på trods af en lille skadesperiode, skal man aldrig undervurdere franskmandens evner foran mål, da han står noteret for 17 mål og syv assists i 21 kampe denne sæson.

Bud på kampens resultat:

Jeg forudser en uhyre tæt affære. Jeg tror dog godt, at der kunne komme et par mål, da udebanereglen er afskaffet og den sædvanlige taktiske affære i første kamp, dermed kan undgås. Jeg skyder 2-2.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER