D. Jota (2), D. Jota (32), T. Alcântara (37), V. van Dijk (52)
Daniel Fisker

Overlegne Liverpool satte Southampton til vægs

Liverpool så sig ikke tilbage, da Southampton lørdag besøgte Anfield.
Southampton var ganske vist først ude af starthullerne, da mandskabet fra det sydlige England besøgte Liverpool, men ”The Reds” scorede straks efter Southamptons første angreb. Diogo Jota spildte ikke tiden og bragte Liverpool i front, da der ikke engang var spillet to minutter.

10 minutter senere fandt Sadio Mané også vej til netmaskerne, men en VAR-gennemgang af målet konkluderede, at den senegalesiske raket var offside, da han opsnappede Andrew Robertsons frispark. Da der var spillet godt og vel en halv time, var Jota til gengæld ikke offside.

Den portugisiske kreatør blev dobbelt målscorer, da Mohamed Salah løb fra hele Southampton-forsvaret, inden han fandt Jota ved den fjerneste stolpe. Her kunne portugiseren sende bolden i et tomt mål. Fem minutter senere udnyttede Thiago Alcantara, at Southampton ikke kunne få bolden væk fra deres felt. Spanierens skud blev ganske vist rettet af, men endte alligevel i øverste målhjørne.

Liverpool var dog ikke færdige med Southampton, selvom der stod 3-0 ved pausen. Det beviste Virgil van Dijk, da der var spillet syv minutter af. Her slap den hollandske forsvarsspiller fri af Oriol Romeu, så han kunne møde Trent Alexander-Arnolds hjørnespark og sendte en flugter i netmaskerne.

Southampton skulle have reduceret efter 53 minutters spil, men Ibrahima Konaté reddede Liverpool med to blokeringer. De offensive bestræbelser var dog forgæves for gæsterne, som ikke kom på måltavlen på Anfield.

Jota kunne have sikret sig et hattrick, da der var godt og vel et kvarter tilbage af kampen, men portugiseren kom et splitsekund for sent. Han måtte dermed nøjes med to mål, mens et overlegent Liverpool-mandskab tilkæmpede sig en 4-0-sejr, der foreløbigt sender ”The Reds” op på andenpladsen i Premier League.