Liverpool - Southampton

England: Premier League
Liverpool D. Jota (2), D. Jota (32), T. Alcântara (37), V. van Dijk (52)
AnfieldFuld tid4-0
Southampton
LineupReferatKampe

Overlegne Liverpool satte Southampton til vægs

Af Daniel Fisker

Liverpool så sig ikke tilbage, da Southampton lørdag besøgte Anfield.

Article image

Southampton var ganske vist først ude af starthullerne, da mandskabet fra det sydlige England besøgte Liverpool, men ”The Reds” scorede straks efter Southamptons første angreb. Diogo Jota spildte ikke tiden og bragte Liverpool i front, da der ikke engang var spillet to minutter.

10 minutter senere fandt Sadio Mané også vej til netmaskerne, men en VAR-gennemgang af målet konkluderede, at den senegalesiske raket var offside, da han opsnappede Andrew Robertsons frispark. Da der var spillet godt og vel en halv time, var Jota til gengæld ikke offside.

Den portugisiske kreatør blev dobbelt målscorer, da Mohamed Salah løb fra hele Southampton-forsvaret, inden han fandt Jota ved den fjerneste stolpe. Her kunne portugiseren sende bolden i et tomt mål. Fem minutter senere udnyttede Thiago Alcantara, at Southampton ikke kunne få bolden væk fra deres felt. Spanierens skud blev ganske vist rettet af, men endte alligevel i øverste målhjørne.

Liverpool var dog ikke færdige med Southampton, selvom der stod 3-0 ved pausen. Det beviste Virgil van Dijk, da der var spillet syv minutter af. Her slap den hollandske forsvarsspiller fri af Oriol Romeu, så han kunne møde Trent Alexander-Arnolds hjørnespark og sendte en flugter i netmaskerne.

Southampton skulle have reduceret efter 53 minutters spil, men Ibrahima Konaté reddede Liverpool med to blokeringer. De offensive bestræbelser var dog forgæves for gæsterne, som ikke kom på måltavlen på Anfield.

Jota kunne have sikret sig et hattrick, da der var godt og vel et kvarter tilbage af kampen, men portugiseren kom et splitsekund for sent. Han måtte dermed nøjes med to mål, mens et overlegent Liverpool-mandskab tilkæmpede sig en 4-0-sejr, der foreløbigt sender ”The Reds” op på andenpladsen i Premier League.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
5Ibrahima Konaté
4Virgil van Dijk
26Andrew Robertson
14Jordan Henderson (C) ↪67
3Fabinho
6Thiago Alcântara ↪59
11Mohamed Salah
20Diogo Jota ↪81
10Sadio Mané
Bænk
62Caoimhin Kelleher
18Takumi Minamino ↩81
27Divock Origi
21Konstantinos Tsimikas
32Joël Matip
76Neco Williams
7James Milner ↩67
15Alex Oxlade-Chamberlain ↩59
80Tyler Morton
Southampton
(3-4-3)
1Alex McCarthy
35Jan Bednarek ↪46
4Lyanco
22Salisu Karim
21Valentino Livramento
8James Ward-Prowse (C)
6Oriol Romeu
15Romain Perraud ↪88
18Armando Broja
10Che Adams ↪46
9Adam Armstrong
Bænk
44Fraser Forster
7Shane Long
32Theo Walcott
2Kyle Walker-Peters ↩88
43Yan Valery
11Nathan Redmond ↩46
20William Smallbone
23Nathan Tella ↩46
27Ibrahima Diallo

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik