Brøndby - Lyon

Europa: Europa League
Brøndby M. Uhre (51)
Brøndby StadionFuld tid1-3
Lyon R. Cherki (57), R. Cherki (66), I. Slimani (76)
LineupReferatKampe

Niels Frederiksen: Clean sheets betyder jo ikke en skid

Af Carl-Emil Bromose

Niels Frederiksen mener ikke, at Brøndbys mangel på clean sheets betyder noget i forhold til at få point.

Article image
Ritzau-Scanpix

De regerende danske mestre fra Brøndby har i 84 procent af deres kampe i denne sæson lukket mål ind. Det betyder, at vestegnsklubben kun i fire ud af 25 kampe fordelt over alle turneringer har formået at holde modstanderholdet fra at score. Statistikken bekymrer dog ikke cheftræner Niels Frederiksen, der begrunder tallene med, at Brøndby har mødt langt stærkere modstandere i form af blandt andet Lyon, Rangers og RB Salzburg.

- Jeg er bare nødt til at sige, at hvis vi tager de otte af de 25 kampe, er det mod nogle hold, der spiller med nogle helt andre forudsætninger, end vi gør, fortæller Brøndby-træneren ifølge Ritzau.

- Hvis vi skulle kunne skabe et clean sheet mod et af de hold, ville det være tæt på en sensation. Så de otte kampe kan du i hvert fald tage bort, og hvis du så kigger på vores seneste otte-ni kampe i Superligaen, er vi det hold, som har skrabet allerflest point sammen.

- Så vi er faktisk ret godt tilfredse, og vi synes faktisk, vi har præsteret. Clean sheets betyder jo ikke en skid i forhold til at få point nødvendigvis, så vi er egentlig ret godt tilfreds med det, vi har leveret i både Europa og i Superligaen, forklarer Niels Frederiksen.

I Superligaen har Niels Frederiksen og Brøndby skrabet 27 point sammen efter 16 kampe, hvor det i Europa League er lykkedes Brøndby at få to point på fem kampe. På Brøndby Stadion lykkedes det ellers de gule og blå-klædte spillere fra vestegnen, at bringe sig på 1-0 over den franske storklub Lyon på et mål af Superliga-topscoren Mikael Uhre. Kampen endte dog 1-3 til franskmændene, der med to mål af det 18-årige stortalent Ryan Cherki slukkede torsdagsfesten blandt fansene.

På trods af Lyon-sejren kan Brøndby stadig komme på tredjepladsen i gruppen, hvilket vil give vestegnsklubben adgang til gruppespillet i Conference League i det nye år.

I Superligaen har Brøndby vundet fem kampe i streg, og de kan søndag klokken 16 rykke op på tredjepladsen, hvis de vinder over Randers i årets sidste kamp.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik