R. Sterling (63), G. Jesus (76)
K. Mbappé (50)
Jonathan Kjær Troelsen

Manchester City vinder ’El Cashico’ i kampen om førstepladsen

Pep Guardiolas lyseblå tropper fik revanche mod PSG efter et nederlag tidligere på sæsonen.
Manchester City vandt onsdag aften på hjemmebane med 2-1 over Paris Saint-Germain. Dermed indtager englænderne førstepladsen i Champions Leagues gruppe A inden sidste spillerunde.

Nyklassikeren var forud for opgøret blevet døbt ’El Cashico’ efter begge klubber de seneste årringe har brugt milliarder af transferkroner på spillerindkøb.

Det var to hold, der stillede op i stærkeste opstillinger, hvor Manchester City jagtede revanche for nederlaget i det omvendte opgør, hvor Paris Saint-German vandt 2-0. Og det var også englænderne, som virkede farligst i kampens indledning.

Tættest på i første halvleg var Manchester City-anfører Ilkay Gündogan, da han efter en god halv times spil sparkede bolden på stolpen. Et velspillet angreb havde splittet PSG-defensiven ad, men Messi og co. slap med skrækken.

Det var ikke meget PSG’s offensive stjernetrio bestående af Neymar, Messi og Mbappe havde vist sig frem i første halvleg. Men fem minutter inde i anden halvleg endte et afrettet Messi-indlæg for fødderne af Kylian Mbappe, og så sparkede franskmanden uden tøven gæsterne i front.

Føringen holdt ikke længe. Godt ti minutter senere prikkede den udskældte Raheem Sterling udligningen i mål efter et flot Manchester City-angreb.

Udligningen blev forvandlet til en engelsk 2-1-føring efter 75 minutter. Den indskiftede brasilianer Gabriel Jesus afsluttede et angreb, der til forveksling lignede hjemmeholdets første scoring. Det var få minutter efter, at Neymar havde brændt en stor PSG-chance i den anden ende.

Flere scoringer kom der ikke, og så kan Manchester City ikke nås på gruppens førsteplads inden sjette- og sidste spillerunde. PSG er samtidig sikre på at ende på andenpladsen, da RB Leipzig tidligere på aftenen slog tredjepladsen Club Brügge med 4-0.