Manchester C - Paris SG

Europa: Champions League
Manchester C R. Sterling (63), G. Jesus (76)
Etihad StadiumFuld tid2-1
Paris SG K. Mbappé (50)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt: Manchester City – Paris Saint-Germain

Af Philip Sinkbæk Jensen

Til sheikernes opgør drager pariserne til Manchester og Etihad Stadium for at erobre førstepladsen i Gruppe A.

Article image

Kommentar:

Manchester City går til opgøret med en flot stime af sejre. Senest blev det til en 3-0-sejr over Everton, og forud for den kamp til en 2-0-sejr over bysbørnene fra Manchester United. Dog har kvaliteten i Pep Guardiolas mandskab været svingende fra kamp til kamp.

Den vanlige 4-3-3-opstilling hos ”the Citizens” har med ”Pep Roulette” udviklet svage sider. Manchester City-spillerne presses til at tilpasse sig nye positioner og til at udvikle nye forbindelser til hinanden gennem kæderne. For blot fire kampe siden endte det i et overraskende 0-2-nederlag til Crystal Palace, og forinden havde de lyseblå fodboldmastodonter svært ved at holde modstanderen fra at score.

I sidste Champions League-kamp fik Club Brügge godt nok først scoret efter at ”the Citizens” havde scoret fem gange, men den glippende koncentration er til at spore i holdet. Der skulle senest gå 44 minutter mod Everton før at den udskældte Raheem Sterling satte gang i scoringerne.

Manchester City befinder sig på andenpladsen i Premier League blot tre point efter Chelsea. Målscoreren er på 25:6 efter 12 kampe, og i Champions League 15:7 efter fire kampe, så det bliver formentligt ikke helt ufarligt omkring Edersons straffesparksfelt onsdag aften, hvis mønsteret gentager sig.

Paris Saint-Germain tromler derudaf. Den storprofilerede trio, Kylian Mbappé, Neymar og Lionel Messi, har alle scoret på tværs af de seneste kampe, og alle tre er tilmed meldt klar til oliemastodonternes kamp. Det forventes, at de tre starter inde og kommer mere på bolden, når Manchester Citys bedste spiller, Kevin de Bruyne, sidder ude med sygdom, ligesom at parisernes anfører, Marquinhos, formentligt også kommer til efter at have været uden for truppen i seneste kamp.

I de sidste syv kampe er fem blevet vundet og to spillet uafgjort. Kylian Mbappé har været en fornøjelse og leverer på vanlig vis den ene storspillede kamp efter den anden. Dog har Paris Saint-Germain ikke scoret på Etihad Stadium i de seneste tre opgør – dog er pariserne veludrustede i angrebet med et uhyggeligt angreb på papiret.

Paris Saint-Germain fører suverænt Ligue 1 med 37 point og har slået et hul på 11 point ned til Nice på andenpladsen. Målscoreren hedder 32:14 efter 14 kampe, hvilket understreger, at pariserne bare ikke kan holde buret rent. En gylden mulighed for Manchester City, der i Champions League bare bomber målene ind.

I Paris overraskede Paris Saint-Germain og vandt 2-0 på mål af Lionel Messi og Idrissa Gueye. Det var parisernes første sejr over englænderne i fem forsøg. City vandt begge semifinaler sidste år, hvilket pariserne er kommet for hævne og indtage førstepladsen i gruppen.

Karantæner og skader:

Manchester City

Jack Grealish (Forslået) (Tvivlsom)
Kevin de Bruyne (Sygdom)
Liam Delap (Ankelskade)
Benjamin Mendy (Suspenderet)
Ferran Torres (Fodskade)

Der er ingen karantæneramte hos Manchester City frem mod onsdagens opgør.

Paris Saint-Germain

Marquinhos (Muskelskade) (Tvivlsom)
Gianluigi Donnarumma (Sygdom)
Julian Draxler (Muskelskade)
Presnel Kimpembe (Muskelskade)
Alexandre Letellier (Muskelskade)
Rafinha (Hofteskade)
Sergio Ramos (Skade i benet)

Paris Saint-Germain har ingen spillere i karantæne.


Bud på kampens profil:

Den 22-årige franskmand, Kylian Mbappé, har som angriber været leveringsdygtig med gentagne mål og assists for både Paris Saint-Germain og det franske landshold. I de seneste fem kampe på tværs af Champions League, Ligue 1 og landshold har Mbappé leveret syv mål og seks assists, og skulle senest kun bruge to minutter før at han havde sparket læderet i nettet mod Nantes.

Mbappé er den foretrukne profil på holdet, og han spiller gerne hele kampen. Den unge franskmand besidder de kompetencer, der kan være afgørende i kampe, når PSG sender dybdebolde, komponerer et hurtigt opspil eller buldrer i et kontraangreb.

Kylian Mbappé er her, dér og alle vejene, og den kloge angriber med sans for sine medspillere kan dukke op i feltet på de mest udslagsgivende tidspunkter. Klarer han ikke opgaven selv, så er han omringet af Lionel Messi og Neymar, der også har flotte Champions League-kampagner. Specielt Messi, der ALTID scorer mod Manchester City – ligesom sidst, da de to hold mødtes.


Bud på kampens resultat:

Manchester City har historisk på en eller anden måde kunnet holde Paris Saint-Germain for at vinde. Dog ser det anderledes ud nu, da pariserne fik hævnet semifinalerne fra sidste år, og lurer på mere med sit formentligt stærkeste hold nogensinde.

Pep Guardiola udtalte efter kampen mod Everton, at Manchester City altid vil være tålmodige på hjemmebane, og de vil lirke modstanderen op til at chancerne byder sig.

Det bliver en hårdt spillet kamp, hvor begge mandskaber skal bryde hinandens spil. Senest var det pariserne, der var meget på bolden, men denne gang er det på Etihad, hvor englænderne vanligt vil være på bolden, men stadigvæk være skrøbelige over for angreb.

Et forsigtigt bud på kampen er 1-2, da pariserne er ovenpå og har en sprudlende Mbappé oppe foran. Derudover er Messis venstreben endeligt landet i Paris, og argentineren kommer til at score, som han plejer i turneringen. Omstillingsmuligheden kan være nøglen for PSG, og det vil gøre ondt på City, der nemt kan ryge på halen.

Kampen spilles onsdag d. 24. november med kick-off kl. 21.00 på Etihad Stadium i Manchester under kyndig bemanding af den italienske dommer, Daniele Orsato.

Kampen transmitteres på TV3+ og ViaPlay.

Manchester C
(4-3-3)
31Ederson
2Kyle Walker
5John Stones
3Rúben Dias
27João Cancelo
8İlkay Gündoğan (C)
16Rodri Hernández
11Oleksandr Zinchenko ↩54
26Riyad Mahrez
20Bernardo Silva
7Raheem Sterling
Bænk
13Zack Steffen
33Scott Carson
9Gabriel Jesus ↪54
6Nathan Aké
14Aymeric Laporte
25Fernandinho
80Cole Palmer
87James Mcatee
Paris SG
(4-3-3)
1Keylor Navas
2Achraf Hakimi
5Marquinhos (C)
3Presnel Kimpembe
25Nuno Mendes ↩67
21Ander Herrera ↩61
8Leandro Paredes
27Idrissa Gueye ↩67
30Lionel Messi
7Kylian Mbappé
10Neymar
Bænk
40Denis Franchi
50Gianluigi Donnarumma
9Mauro Icardi
4Sergio Ramos
17Colin Dagba
22Abdou Diallo
24Thilo Kehrer ↪67
6Marco Verratti
11Ángel Di María ↪67
15Danilo Pereira ↪61
18Georginio Wijnaldum
28Eric Ebimbe

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik