Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Christian Bang Jensen

Status på kvalifikationen: Godt en tredjedel af VM er besat men meget er endnu på spil i hele verden

Den europæiske kvalifikation til VM-slutrunden 2022 nærmer sig sin afslutning, og derfor begynder de første lande at falde på plads til den kontroversielle slutrunde til vinteren næste år. Indkast.dk giver her et foreløbigt overblik.
9 lande eller godt og vel en tredjedel af VM-deltagerne ved slutrunden 2022 er fundet.

Qatar (værtsnation)
Belgien (vinder af Europas kvalifikationspulje E)
Brasilien (Sikret en top-4-placering i den Sydamerikanske kvalifikation)
Danmark (vinder af Europas kvalifikationspulje F)
Frankrig (vinder af Europas kvalifikationspulje D)
Kroatien (vinder af Europas kvalifikationspulje H)
Serbien (vinder af Europas kvalifikationspulje A)
Spanien (vinder af Europas kvalifikationspulje B)
Tyskland (vinder af Europas kvalifikationspulje J)

Mandag vil der blive fundet yderligere to gruppevindere i den europæiske kvalifikation, mens den sidste direkte plads fra Europa uddeles tirsdag. England er et point mod San Marino fra at kvalificere sig, mens Italien og Schweiz kæmper om en af de tilbageværende billetter mandag. Tirsdag er Holland, Tyrkiet og Norge i direkte duel om billetten fra kvalgruppe G.

Mens den første del af den europæiske kvalifikation er ved at være slut, er der fortsat meget på spil i resten af verdenen. I den afrikanske kvalifikation skal ti hold skæres ned til fem deltagende nation. Disse findes i marts, hvor de ti gruppevindere af kvalifikationspuljerne skal mødes over to opgør, der altid giver nogle spændende og dramatiske opgør.

I Asien skal der findes fire direkte pladser og en Play-Off-deltager til den interkontinentale Play-Off-turnering. Her er man halvvejs igennem den sidste del af kvalifikationen, hvor de 12 tilbageværende hold er inddelt i to grupper á seks. De sidste kampe her spilles i marts.

Også i Nordamerika er man i den afsluttende fase, som ligeledes afsluttes i marts 2022. Her kæmper otte hold om tre direkte pladser, mens et enkelt hold skal med i den interkontinentale Play-Off-turnering.

I Sydamerikas traditionsrige og lange kvalifikation er man noget til 14. spillerunde i den store alle mod alle turnering. Brasilien har allerede taget den ene af de fire direkte pladser, mens ubesejrede Argentina også er på nippet til at tage en af pladserne. Det efterlader to direkte pladser og en Play-Off-billet til seks af de syv lande som alle stadig kan skimte Qatar i det fjerne. Kvalifikationsturneringen, som startede i oktober 2020, når sin afslutning 29. marts 2022.

Samtidig med den øvrige verden finder sine deltagende lande ved slutrunden bliver den europæiske del af Play-Off-billetterne uddelt. Portugal, Rusland, Tjekkiet, Skotland, Sverige, Wales, Østrig og Nordmakedonien er otte af de 12 lande, der kæmper om de sidste tre europæiske pladser.

Den allersidste plads ved slutrunden findes i sommeren 2022, hvor den interkontinentale Play-Off-turnering skal spilles. Et land fra den asiatiske, nordamerikanske og sydamerikanske kvalifikation skal mødes i en turnering med semifinaler og finale skal afgøre den 32. deltager.

Også vinderen af den oceanske kvalifikation er planlagt at skulle deltage ved Play-Off-turneringen, men grundet Corona-situationen har det endnu ikke været muligt at arrangere kampe i kvalifikationen, og der er på nuværende tidspunkt hverken fundet en startdato eller løsning på udfordringen. I september 2021 blev der lagt et forslag på FIFAs bord om at afholde den oceanske kvalifikation i Qatar i marts 2022, men endnu er der ikke kommet information om, hvorvidt denne løsning skal tages i brug.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER