Fodbold nyheder

Barca-job skal varetages af vikar

Af Christian Bang Jensen

Med fyringen af Ronald Koeman skal FC Barcelona på trænerjagt. Mens den foregår, har catalonierne fundet vikaren i egne rækker.

Article imageDen tidligere back for FC Barcelona Sergi Barjuan er blevet ansat som midlertidig træner for FC Barcelona, der natten til torsdag valgte at fyre hollænderen Ronald Koeman efter nederlaget på 1-0 til Rayo Vallecano.Sergi Barjuan har i denne sæson haft ansvaret for Barcelonas B-hold, der i øjeblikket hører hjemme i den tredjebedste spanske række, Primera Division R.F.E.F. Her har han stået i spidsen for den næste generation af La Masia-talenter – dog uden de store resultater. 9 kampe har resulteret i tre sejr, 13 point og en placering midt i tabellen.

Før ansættelsen som først B-holdstræner og nu A-træner var Sergi Barjuan forbi klubber som Recreativo Huelva, Almeria og Mallorca samt den kinesiske 2. divisionsklub Zhejiang Greentown FC - dog uden nævneværdige resultater.

Det forventes at den tidligere back med 382 kampe for FC Barcelona og 91 kampe for Atlético Madrid i 90’erne og 00’erne skal holde tøjlerne i klubben i godt og vel en måneds tid. I mens vil præsidenten, Joan Laporte, angiveligt forsøge at overtale en anden tidligere Barca-legende; Xavi til at skifte fra sit nuværende job i Qatar-klubben Al Sadd og tilbage til Camp Nou.

Xavi gjorde Al Sadd til mestre i den qatarske liga i både 2020 og 2021.

Sergi Barjuans job som B-holdets træner bliver overtaget af den tidligere danske U/21-landsholdstræner Albert Capellas, der også var nævnt som mulig vikarløsning på La Liga-mandskabet.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik