Fodbold nyheder

- Det er en tragedie for klubben

Af Torsten Brix

Er det ”Sportswashing” i Newcastle?

Article image
Ritzau-Scanpix

- Det er en tragedie for klubben og bekymrende for fodbolden i almindelighed…


Sådan siger Nicholas McGeehan, stifter af FairSquare, en britisk menneskerettighedsorganisation i dagens udgave af Politiken efter den nordengelske Premier League-klub Newcastle er blevet overtaget af et konsortium fra Saudi-Arabien. Om dette skrev Indkast.dk tidligere på ugen i lederen – Newcastle- fra Cockney Mafia til Sportswashing at:

Det er indiskutabelt, at PIF kontrolleres af den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman. Han er flere gange blevet kritiseret af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, og de har advaret om, at PIF vil bruge Premier League til ”Sportswashing”. Ifølge Amnesty vil PIG forsøge at polerere et ellers anstrengt forhold til menneskerettigheder og tvivlsomt image ved at investere i den populære liga.

Dette er Nicholas McGeehan meget enig i - og han siger endvidere:

- Newcastle er i dag en populær klub i hele England, men den vil for evigt blive forbundet med et brutalt, autokratisk og morderisk regime. Omkostninger for klubbens omdømme vil være enorme. Og det er endnu et eksempel på, hvordan fodbolden lader sig bruge i undertrykkende regimers uærlige markedsføringkampagner.

Mere om Newcastle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik