Danmark
A. Olsen (23), S. Kjær (34), C. Nørgaard (39), J. Mæhle (44)
Stefan Lindahl

Danmark vinder sikkert over Moldova

Lørdag aften var det danske A-landshold for første gang nogensinde på besøg i Moldovas hovedstad Chisinau. Det blev en til stensikker dansk sejr i VM-kvalifikationskampen. Derfor kan Danmark med en sejr i næste kvalifikationskamp spille sig til næste års VM-slutrunde i Qatar.
For anden gang i VM-kvalifikationens Gruppe F mødte Danmark miniput-nationen Moldova. Første kamp endte 8-0 til Danmark på hjemmebane. Det andet opgør, som blev spillet lørdag aften, var Danmarks første udebanekamp nogensinde i Moldova.

Tidligere på aftenen vandt Skotland 3-2 over Israel efter en overtidsscoring. Derfor ville en dansk sejr stadig ikke være nok til endegyldigt at sende Danmark videre til VM-slutrunden i 2022 i Qatar. En sejr ville dog betyde, at Danmark kunne lægge syv points afstand til Skotland med blot tre kvalifikationskampe tilbage.

Danskerne var før kampen store favoritter mod gruppe F’s bundprop, som tidligere i kvalifikationen kun har hentet et enkelt point. Faktisk er det kun lykkedes Moldova, som er nummer 180 på FIFA’s verdensrangliste, at vinde en enkelt af nationens seneste 24 landskampe.

Var man i tvivl, om den danske landstræner Kasper Hjulmand tog opgaven i Moldovas hovedstad Chisinau seriøst, så efterlod startopstillingen ingen spørgsmål. Kun en spiller, Jannik Vestergaard, var ikke genvalgt fra danskernes 5-0-sejr over Israel i den seneste VM-kvalifikationskamp.

På banen var der i første halvleg heller ikke tvivl om, at Danmark var favoritter. I de første små 20 minutter af opgøret havde danskerne dog svært ved at få åbnet en kompakt Moldova-defensiv, som helt tydeligt ville prøve at holde Danmark fra scoringer så længe som muligt.

Så længe som muligt blev til 23 minutter. Andreas Skov Olsen åbnede den danske mål-fest. Med den scoring fik danskerne hul på bylden. Ti minutter senere fordoblede kaptajn Simon Kjær føringen, da han stensikkert hamrede et straffespark via overliggeren ind i Moldova-buret.

Danmark begyndte at flytte bolden hurtigere rundt, og det rev Moldovas presspil bredere ud. Det betød, at danskerne fik mere plads uden modstandere til at kombinere rundt omkring hjemmeholdets felt.

Som halvlegen nærmede sin afslutning blev Moldovas defensiv omdannet til en si. Christian Nørgaard bragte med sit første landsholdsmål danskerne foran 3-0, inden Joakim Mæhle gjorde det til 4-0 kort før halvlegsfløjtet.

I anden halvleg var det tydeligt, at danskerne havde det nødvendige resultat. Spillet blev mindre mål-søgende, men kombinationsspillet fik lov at flyde i bedste velgående. Danskerne fortsatte den klare overvægt i spilovertag, og tillod ikke de store Moldova-omstillinger.

I de sidste tyve minutter blev danskerne igen mere nærgående omkring Moldovas mål. Hjemmeholdet kæmpede dog med alt, hvad de havde i sig defensivt, og derfor blev det ved lige ved og næsten for danskerne.

Den overbevisende sejr var dog aldrig i fare. Moldova formåede nemlig ikke i kampens 90 minutter at blive registreret for en eneste afslutning i opgøret.

Sejren betyder, at Danmark fortsat er ubesejrede i VM-kvalifikationens Gruppe F, og derudover har danskerne fortsat heller ikke indkasseret en eneste scoring, som det eneste hold i den europæiske kvalifikation. Hvis Danmark vinder den næste kamp mod Østrig, så er det danske landshold klar til næste års VM-slutrunde.