Atlético Madrid - Barcelona

Spanien: La Liga
Atlético Madrid T. Lemar (23), L. Suárez (44)
Estadio Wanda MetropolitanoFuld tid2-0
Barcelona
LineupReferat

Defensiv masterclass af Atletico sender Barca hjem uden point

Af Stefan Lindahl

Atletico Madrid spillede en fremragende defensiv kamp, da hovedstadsklubben på to omstillingsscoringer slog FC Barcelona på Wanda Metropolitano. Barca vandt kampen på boldbesiddelse, men Atletico snupper alle tre point.

Article image

Uden cheftræner Ronald Koeman på bænken mødte FC Barcelona lørdag aften Atletico Madrid på udebane i La Liga. Derfor var Alfred Schroeder dagens Barcelona-cheftræner, og han kunne i de første 45 minutter se et Barcelona-mandskab, som var klart mest på bolden.

Boldbesiddelse er dog ikke alt i fodbold, og det var Atletico Madrid lørdag aften det klare bevis på. Barcelona ledte og ledte for at finde åbninger i hovedstadklubbens defensiv, men ikke en enste gang i kampens første halvleg fik gæsterne testet Jan Oblak i Atletico-buret af.

I den anden ende var hjemmeholdet skarpe på omstillingsmulighederne. Første gang det kom til udtryk gav det en scoring. Franske Thomas Lemar blev spillet fri bag Barcas bagkæde, hvor Gerard Pique ophævede offsiden, og Atletico-spilleren bankede knastørt bolden op i det fjerne målhjørne.

Kort efter brændte det igen gevaldigt på foran Barca-buret. Luis Suarez blev spillet helt fri i samme område, som Lemar blev ved scoringen, og det var kun en uskarp afslutning af uruguayaneren, der holdte Barca nede med kun en enkelt scoring.

Det gik dog ikke hele halvlegen hjem for Barca. Kort før halvlegsfløjtet tog Suarez revanche. Endnu engang blev Barca fanget i en omstilling. Suarez blev spillet helt fri af Thomas Lemar, og så lå bolden igen bag Ter Stegen i Barcelona-buret.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet. Barca var på bolden, men kæmpede for at skabe de store muligheder. Et kvarter inde i halvlegen faldt den største af slagen til gæsterne. Philippe Coutinho blev spillet fri i Atletico-feltet, men sendte bolden lige i ansigtet på Oblak i hjemmeholdets mål.

Atletico så tilfredse ud med resultatet. De havde absolut ikke travlt, og overlod spillet til gæsterne, som slet ikke kunne løse Atletico-defensiven.

Eftersom at Barcelona ikke formåede at knække Atletico-defensiven, og derfor blev kampen punkteret, da Suarez allerede i første halvleg gjorde det til 2-0. Resultatet betyder, at Atletico rykker op på andenpladsen i La Liga. Barcelona er stadig fanget midt i rækken, men er dog fortsat kun fem point efter dagens modstander i tabellen.

Atlético Madrid
(3-1-4-2)
13Jan Oblak
15Stefan Savić
2José Giménez
22Mario Hermoso ↩81
6Koke (C)
14Marcos Llorente
5Rodrigo de Paul ↩46
11Thomas Lemar
21Yannick Carrasco ↩81
9Luis Suárez ↩72
7João Félix ↩72
Bænk
1Benjamin Lecomte
8Antoine Griezmann ↪72
10Ángel Correa ↪72
17Ivan Šaponjić
12Renan Lodi ↪81
18Felipe ↪81
23Kieran Trippier ↪46
24Šime Vrsaljko
16Héctor Herrera
Barcelona
(4-2-3-1)
1Marc-André ter Stegen
22Óscar Mingueza García ↩75
4Ronald Araújo
3Gerard Piqué
2Sergino Dest ↩86
28Nicolás González Iglesias ↩46
5Sergio Busquets (C)
21Frenkie de Jong
14Philippe Coutinho ↩64
30Pablo Martín Paez Gaviria ↩75
9Memphis Depay
Bænk
13Neto
26Iñaki Peña
10Ansu Fati ↪64
11Yusuf Demir
17Luuk de Jong ↪75
15Clément Lenglet ↪86
18Jordi Alba
20Sergi Roberto ↪46
23Samuel Umtiti
24Eric García
6Ricard Puig Martí ↪75

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik