Fodbold nyheder

Europa: EM
FT
0 - 1
(0 - 0)
Danmark
Finland
X P. Højbjerg (74)
J. Pohjanpalo (60)

Danmarks EM starter – Schmeichel har Pukki-planen klar

Af Jonathan Kjær Troelsen

Dagen er endelig kommet, hvor det danske herrelandshold tager hul på den længe ventede EM-turnering.
Article image
Ritzau-Scanpix
Klokken 18.00 lørdag aften bliver EM-turneringen fløjtet i gang for Danmarks vedkommende, hvor Finland venter i Parken. Danskerne er favoritter, men finnerne har alligevel nogle trusler, og en af dem er den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki. For at stoppe ham har Kasper Schmeichel planen klar.


- Man skal stoppe boldene ind til ham og ikke give ham for meget at arbejde med. Det synes jeg, vi har været rigtigt gode til med vores restforsvar, hvor vi sørger for, at når vi mister bolden højt på banen, så får modstanderen ikke en mulighed for at løbe kontra på os.

- Det har vi generelt været ret gode til. Det er en af hans store styrker at løbe kontra – ikke fordi han ikke også kan andre ting. Det handler om at stoppe boldene ind til ham, siger Schmeichel ifølge bold.dk.

31-årige Teemu Pukki har de seneste sæsoner haft stor succes i Norwich. I denne sæson har Pukki været med til at bombe klubben til oprykning til Premier League. I sidste sæson rykkede Norwich ned fra Premier League, men Schmeichel kender Pukki fra, da Norwich og Leicester mødtes sidste sæson.

- Jeg har spillet overfor ham et par gange i Premier League, da Norwich var oppe. Han er en utroligt intelligent spiller. Han har nogle intelligente løb, og så er han en god afslutter. Han er en rigtig god angriber. Det har han vist i Championship i år, og det viste han også, da de var i Premier League. Så det er helt klart en af de spillere, vi skal have fokus på, siger Schmeichel.


Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik