Manchester C - Paris SG

Europa: Champions League
Manchester C R. Mahrez (11), R. Mahrez (63)
Etihad StadiumFuld tid2-0
Paris SG Á. Di María (69)
OptaktLineupVideo

Mahrez sender City i finalen for første gang

Af Redian Ara

Manchester City besejrede PSG med 2-0 og sikrede sig en billet til Istanbul.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var et noget overraskende syn da man slog over på kampen mellem Manchester City og Paris Saint-Germain og så, at banen på Etihad Stadium var dækket til med sne og hagl. Det skulle dog ikke hindre de to mandskaber fra at levere en semifinale-kamp der var spækfyldt med underholdning.

Gæsterne fra Paris var under stort pres før kampen, da de var nødsaget til at score minimum to mål efter deres 1-2-nederlag på Parc des Princes for en uge siden. Paris startede også kampen som et mandskab der hurtigt ville score og var ved at få en gylden mulighed i form af et straffespark i det 6. minut. Hollandske dommer Björn Kuipers dømte i første omgang straffespark som følge af hvad han mente var en arm på bolden i feltet af Zinchenko, men efter at have kigget situationen igennem igen på sidelinjen, fremgik det tydeligt, at bolden ramte Zinchenkos øvre skulderparti.

Få minutter efter viste Ederson endnu engang hvorfor han har så stor værdi for Manchester City, da hans evner med fødderne endnu engang ledte til et mål for de himmelblå. Ederson har flere gange i sæsonen formået at lægge op til mål med hans lange udspark, og det var lige netop et udspark fra egen målsparksfelt der sendte Zinchenko i dybden, som spillede den til De Bruyne på kanten af feltet hvor han forsøgte sig med et skud der blev blokeret. Derefter landede bolden på lidt tilfældig vis for fødderne af Mahrez, der iskoldt sparkede bolden i mål. 1-0 City.

Det skulle dog ikke holde Paris fra at fortsætte med at presse på, da PSG svarede igen med et par chancer de nok skulle have scoret på. Marquinhos hoppede højst i en hovedstødsduel i feltet og fik sendt bolden mod mål, men til PSG’s forargelse ramte bolden overliggeren. Få minutter efter var det Di Maria der modtog bolden efter en gigantisk fejl fra Citys forsvar, der efterlod målet uden keeper. Di Marias skud endte dog med at ryge en meter forbi mål.

Resten af halvlegen var det Ruben Dias der var hovedperson, da han fortsatte sin flotte sæson i forsvaret for Manchester City. Den 23-årige portugiser har i denne sæson været hovedårsagen til Citys markante forbedring i forsvaret, og med hans flotte aktioner i de sidste 20 minutter af første halvleg, viste han endnu engang hvilken kvalitet han besidder. Stillingen lød på 1-0 før pausen.

Neymar havde anden halvlegs første reelle mulighed efter han på fornem vis fik afdriblet et par City-spillere, dog endte han med at fortsætte sine driblinger til et punkt hvor der ikke var nogen god scoringsmulighed længere. Det er ikke første gang Neymar dribler for langt og det har i det hele taget været årsagen til han ikke har været så målfarlig i denne sæson.

Manchester City havde en klar plan for kampen som de i det 63. minut fik afviklet til perfektion. Det var endnu engang et hurtigt kontraangreb der sørgede for at Mahrez kunne blive dobbelt målskytte i opgøret, samt være manden bag de tre afgørende mål i over de to kampe. City havde halvanden ben i finalen med en lille halv time igen.

Paris-spiller havde under hele opgøret udvist en del frustrationer og Di Maria var bestemt ikke en af de spillere der forholdte sig rolig. Han havde fået nok af Fernandinho efter de to spillere kæmpede om en bold ude ved sidelinjen, og valgte at stemple City-spilleren. Rødt kort og alt håb var ude for Paris.

Frustrationerne blandt Paris-spillerne blev kun værre efter det røde kort og det var også skyld i en masse grimme tacklinger og skænderier blandt spillerne. Kampen endte dog 2-0 til City der sammenlagt vandt med 4-1, og kan se sig i finalen for første gang i klubbens historie.

Begge mandskaber har de seneste sæsoner døjet med dårlige præstationer når det virkelig spidsede til i Champions League, men denne gang fik City vendt heldet og viste deres sande kvalitet på den helt store scene. Hvad angår PSG ligner de stadig en mandskab uden den helt rette mentalitet.


Manchester C
(4-4-2)
31Ederson
2Kyle Walker
5John Stones
3Rúben Dias
11Oleksandr Zinchenko
26Riyad Mahrez
25Fernandinho (C)
8İlkay Gündoğan
47Philip Foden ↩85
17Kevin De Bruyne ↩82
20Bernardo Silva ↩82
Bænk
13Zack Steffen
33Scott Carson
7Raheem Sterling ↪82
9Gabriel Jesus ↪82
10Sergio Agüero ↪85
21Ferrán Torres
6Nathan Aké
14Aymeric Laporte
22Benjamin Mendy
27João Cancelo
16Rodri Hernández
Paris SG
(4-3-3)
1Keylor Navas
24Alessandro Florenzi ↩75
5Marquinhos (C)
3Presnel Kimpembe
22Abdou Diallo ↩83
21Ander Herrera ↩62
8Leandro Paredes ↩75
6Marco Verratti
11Ángel Di María
9Mauro Icardi ↩62
10Neymar
Bænk
16Sergio Rico
60Mathyas Randriamamy
7Kylian Mbappé
18Moise Kean ↪62
4Thilo Kehrer
20Layvin Kurzawa
25Mitchel Bakker ↪83
31Colin Dagba ↪75
12Rafinha
15Danilo Pereira ↪75
19Pablo Sarabia
23Julian Draxler ↪62

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik