Manchester C - Paris SG

Europa: Champions League
Manchester C R. Mahrez (11), R. Mahrez (63)
Etihad StadiumFuld tid2-0
Paris SG Á. Di María (69)
OptaktLineupVideo

Optakt:
Manchester City - Paris Saint-Germain

Af Daniel Fisker

Der er i øjeblikket lang vej til Champions League-finalen for Paris Saint-Germain, som skal forsøge at revanchere et nederlag mod et veloplagt Manchester City-mandskab.

Article image

Kommentar:

Paris Saint-Germain kom godt fra start i den første Champions League-semifinale mod Manchester City, da Marquinhos headede den franske hovedstadsklub i front. PSG spillede ”The Citizens” ud af banen i første halvleg, men Pep Guardiolas tropper leverede en eksemplarisk anden halvleg, hvor Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez sikrede Manchester City en 2-1-sejr.

Pep Guardiola trak dermed det længste strå, da han og Mauricio Pochettino krydsede fingre for første gang, siden begge trænerkampaciteter var at finde i Premier League. Guardiola og Pochettino har i alt stået over for hinanden 19 gange. Guardiola har vundet 11 af disse kampe, fem er endt uafgjort, og Pochettino har vundet tre kampe. Den tidligere Tottenham-manager får dog brug for sin sejr nummer fire, hvis han skal sikre PSG endnu en finaleplads.

Manchester City er tre gange i træk røget ud af Champions League i kvartfinalen, men i denne sæson har Pep Guardiolas tropper sat kursen mod Manchester Citys første Champions League-pokal nogensinde. ”The Citizens” kan endda skrive historie på Atatürk Olympic Stadium, hvor Liverpool i 2005 leverede et famøst mirakel mod AC Milan.

Karantæner og skader:

Manchester City:

Manchester Citys skadesliste er ikkeeksisterende, mens flere af Premier League-klubbens profiler tilmed blev sparet i weekendens kamp mod Crystal Palace. Rúben Dias fik en sjælden fridag i weekenden, hvorfor han bør være helt klar til at modstå Neymar, Ángel Di María og måske Kylian Mbappé.

Paris Saint-Germain:

Paris Saint-Germains ubetingede stjerneangriber Kylian Mbappé var ikke på holdkortet, da PSG i weekenden tørnede sammen med Lens. Mauricio Pochettino er dog optimistisk i forhold til, at den 22-årige superstjerne kan nå at blive klar til tirsdagens semifinalebrag.

Idrissa Gueye så rødt i den første semifinale, så han kommer i hvert fald ikke i aktion tirsdag aften. Den tidligere Everton-dynamo bliver sandsynligvis erstattet af Ander Herrera i maskinrummet hos Paris Saint-Germain. Juan Bernat døjer stadigvæk med en knæskade, hvorfor Mitchel Bakker måske kan se frem til endnu en startplads i Champions League.

Bud på kampens profil:

Der var mange løftede øjenbryn, da Manchester City i sommer betalte dyrt for en ganske vist talentfuld forsvarsspiller fra Benfica. Rúben Dias kostede 506 millioner kroner, men den 23-årige har bevist, at han er hver en øre værd i de 49 kampe, han har spillet i den igangværende sæson. Han fik som sagt en sjælden fridag i weekenden, hvorfor han nu er frisk og klar til at tage sig af Paris Saint-Germains tunge skyts.

Bud på kampens resultat:

Manchester City, som kan nøjes med et 0-1-nederlag, har råd til at læne sig tilbage, men der er ikke meget, der tyder på, at Pep Guardiolas tropper har tænkt sig at hvile på laurbærrene. Kylian Mbappés mulige tilbagevenden vil dog også betyde, at gæsterne fra den franske hovedstad ikke er ufarlige. Buddet på et resultat bliver derfor 1-1.

Kampen spilles tirsdag den 4. maj på Etihad Stadium i Manchester og sparkes i gang klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3+ og Viaplay.

Manchester C
(4-4-2)
31Ederson
2Kyle Walker
5John Stones
3Rúben Dias
11Oleksandr Zinchenko
26Riyad Mahrez
25Fernandinho (C)
8İlkay Gündoğan
47Philip Foden ↩85
17Kevin De Bruyne ↩82
20Bernardo Silva ↩82
Bænk
13Zack Steffen
33Scott Carson
7Raheem Sterling ↪82
9Gabriel Jesus ↪82
10Sergio Agüero ↪85
21Ferrán Torres
6Nathan Aké
14Aymeric Laporte
22Benjamin Mendy
27João Cancelo
16Rodri Hernández
Paris SG
(4-3-3)
1Keylor Navas
24Alessandro Florenzi ↩75
5Marquinhos (C)
3Presnel Kimpembe
22Abdou Diallo ↩83
21Ander Herrera ↩62
8Leandro Paredes ↩75
6Marco Verratti
11Ángel Di María
9Mauro Icardi ↩62
10Neymar
Bænk
16Sergio Rico
60Mathyas Randriamamy
7Kylian Mbappé
18Moise Kean ↪62
4Thilo Kehrer
20Layvin Kurzawa
25Mitchel Bakker ↪83
31Colin Dagba ↪75
12Rafinha
15Danilo Pereira ↪75
19Pablo Sarabia
23Julian Draxler ↪62

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik