Fodbold nyheder

Sommerrengøring i Madrid

Af Christian Bang Jensen

Den Madrid-baserede avis Marca skriver fredag, at Real Madrid er i gang med at planlægge trupsammensætningen for den kommende sæson. Indkast.dk dykker med ned i Real Madrids sommerrengøring.

Article image
Ritzau-Scanpix

Hvordan skal Real Madrid-truppen se ud, når sæsonen 2021/22 går i gang? Det spørgsmål er klubben angiveligt ved at finde ud af, og ifølge den spanske avis Marca er der fire spillere, der tiltænkes store roller hos Los Blancos ikke bare i den kommende sæson, men i flere sæsoner frem.

De fire spillere, der skal tegne fremtiden hvid i den spanske hovedstad, er den brasilianske kantduo Rodrygo og Vinicius Junior, den uruguayanske midtbanespiller Federico Valverde samt norske Martin Ødegaard, der i denne sæson er udlejet til Arsenal.

I den kommende sæson skal holdet – foruden de fire unge etablerede spillere – bygges op omkring en stamme med Thibaut Courtois, Casemiro, Toni Kroos og Karim Benzema.

Det efterlader en hel række af spørgsmålstegn, for hvad skal der ske med spillere som Sergio Ramos, Raphael Varane, Isco, Marcelo, Luka Modric, Eden Hazard og Gareth Bale? Og skal der nye spillere ind i truppen?

For at Real Madrid kan hentet nyt blod, har klubben brug for at lette på lønomkostninger. Flere af de ældre spillere tjener mere end de bidrager med, og de skal ud. Her er der tale om Gareth Bale, Marcelo og Isco. Dertil skal Alvaro Odrizola, Mariano og Luka Jovic også sælges for at åbne op for råderummet.

Tre af Real Madrids ”legender” fra 10’ernes succeser har kontraktudløb; Sergio Ramos, Lucas Vazquez og Luca Modric. Hvor det er rimelig sikkert, at den kroatiske midtbanespiller ikke får forlænget sin kontrakt, er der stadig spørgsmålstegn ved de to spaniere. Klubben har tilbudt nye kontrakter, men begge spillere mener, at lønnen er for lav. Los Blancos har dog lagt sig fast, og derfor er det op til spillerne at acceptere deres tilbud eller finde et andet sted at fortsætte karrieren.

Af nye navne, som skal forstærke truppen, er især fire emner blevet nævnt over en lang periode i de spanske medier. Marca er fortsat stensikre på, at østrigske David Alaba kommer til på en fri transfer og skal styrke forsvaret. Dertil er de to angrebskometer Kylian Mbappe og Erling Haaland madristaernes våde drøm. Endelig skulle det franske midtbanetalent Eduardo Camavinga stå højt på ønskesedlen. De to franskmænd er dog kontraktfrie fra sommeren 2022, hvorfor den spanske storklub formentlig ser tiden an.

Skal man forsøge at købe spillere, skal der penge i transferkassen, og selv om det lykkes at få solgt Isco, Gareth Bale og de øvrige nævnt i denne artikel, kan det vise sig ikke at være nok. Derfor skulle Real Madrid angiveligt være klar til at se på tilbud på Raphael Varane. Den franske forsvarsspiller har kontrakt udløb i 2022, og dertil har Nacho og Eder Militao vist, at de kan være klar til at overtage det centrale forsvar, hvis man kan få et stort bud på Raphael Varane i det kommende transfervindue.

Real Madrids hold kan til den kommende sæson derfor komme til at se ud som følger:

Thibaut Courtois - Andriy Lunin

Dani Carvajal
Nacho - David Alaba
Eder Militao
Ferland Mendy

Federico Valverde - Martin Ødegaard
Casemiro
Toni Kroos

Vinicius Junior - Eden Hazard
Karim Benzema
Rodrygo - Marco Asensio


Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik