Arsenal
N. Pépé (18), A. Lacazette (21), B. Saka (24), A. Lacazette (77)
Nicolai Christensen

Forrygende minutter for Arsenal sikrede dem videre avancement i Europa League

Det endte 1-1 på Emirates i første opgør, og Slavia Prag gik derfor ind til returopgøret med det bedste udgangspunkt, men det var dog Arsenal, der trak det længste strå med en 4-0-sejr i aftenens opgør.
Det så længe ud til, at Arsenal ville komme ind til aftenens returkamp mod Slavia Prag med det bedste udgangspunkt, men Slavia Prag ville det anderledes, da de udlignede til 1-1 i de døende sekunder af opgøret på Emirates.

Dermed var det Slavia Prag, som havde fordelen inden aftenens afgørende opgør her til aften, hvor tjekkerne bød Arsenal velkommen på Sinobo Stadium i Prag. Intet var dog afgjort, da gæsterne ville gå videre med en sejr eller et uafgjort resultat på mere end 1-1.

Slavia mødte i weekenden ærkerivalerne fra Sparta Prag, som de slog med 2-0 i et opgør, hvor Slavia Prag-træner, Jindrich Trpisovsky, også fik sparet et par bærende profiler til dagens opgør. Bl.a. danske Alexander Bah. Mikel Artetas mandskab slog sikkert Sheffield United med 3-0, og kom med mange af de samme spillere, som spillede i det opgør. Det betød så også, at norske Martin Ødegaard og Pierre-Emerick Aubameyang ikke nåede at blive klar til dagens sæsondefinerende opgør. Kort før opgøret kom det frem, at gaboneseren missede opgøret, da han var blevet smittet med Malaria, da han var på landsholdstjeneste for Gabon.

Kampens åbning virkede en smule nervøs, men vi fik dog en tidlig scoring. I det 14. minut brød Thomas Partey bolden på midten, og derfra kørte ”The Gunners” en kontra, hvor Bukayo Saka sendte en afslutning afsted på stolpen, og returen sparkede Emile Smith Rowe i kassen. Målet blev dog for Arsenals uheld annulleret for offside efter et længere VAR-tjek. Dermed stadigvæk 0-0.

Gæsterne fortsatte dog presset, og få minutter efter fik Nicolas Pepe den i kassen efter et flot oplæg fra Smith Rowe, og denne gang var der intet at fløjte for. 1-0 til Arsenal.

Arsenal blev ved, og i det efterfølgende angreb begik Slavia Prag straffespark på Saka. Straffesparket eksekverede Alexandre Lacazette stensikkert. Frygtelige minutter for Slavia Prag, der nu pludselig skulle op at score tre mål for at gå videre.

Mareridtsstarten for Slavia fortsatte, da Saka i det 24. minut fuldstændig satte David Zima af, og efterfølgende sparkede hårdt og fladt i det korte hjørne uden chance for Ondrej Kolar. 3-0 til Arsenal.

Efter 3-0-scoringen trak Arsenal sig længere tilbage på banen, og overladte initiativet til værterne, men rigtig farlige blev de ikke, og derfor gik de to hold til pause med et 3-0-resultat til Arsenal.

Meget bemærkelsesværdigt valgte Slavia Prag-træner Trpisovsky at skifte hele fire spillere i pausen heriblandt danske Bah, hvilket indikerede, at det ikke var en tilfreds Slavia Prag-træner.

Anden halvleg bar’ tydeligt præg af, at det hele mere eller mindre blev afgjort i første halvleg, og anden halvleg foregik derfor i et forholdsvist lavt tempo. Vi fik dog en enkelt scoring, da Lacazette i det 76. minut bankede en 4-0-scoring ind i Slavia Prag-målet efter et oplæg fra Pepe.

De overkom altså den mindre katastrofe, det ville have været, hvis Slavia Prag ville ende med at slå Arsenal ud. Det gjorde de ikke, og Villareal og den tidligere Arsenal-manager, Unai Emery, venter derfor for Arsenal i semifinalen i Europa League. Et opgør hvor Arsenal må anses som svage favoritter.