Fodbold nyheder

Superligaklub tæt på at få en fordel i CL-kvalifikationen

Af Magnus Kisbye

Vinderen af det danske mesterskab vil højest sandsynligt få en stor fordel i Champions League-kvalifikationen.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

Superligaens topklubber så formentligt til med glæde, da Dortmund og Liverpool blev slået ud af Champions League onsdag aften. Det forøger nemlig chancen for at få et dansk hold i gruppespillet i verdens fineste klubturnering.

Årsagen ligger i, at hvis Champions League-vinderen kvalificerer sig direkte til næste års gruppespil gennem den nationale liga, giver det plads til en ekstra klub i gruppespillet. Den plads vil gå til vinderen af den bedste tyrkiske række, og dermed skal der findes en ny klub til playoff-runden – den sidste runde før det forgyldende gruppespil.

Det 13. bedste land på UEFA’s rangliste får tildelt den playoff-plads, og Danmark ligger i denne sæson netop nummer 13. Dermed skal Superliga-vinderen i det tilfælde kun forbi en enkelt modstander inden gruppespillet.

Den danske mester skal altså håbe på, at Champions League-vinderen også kvalificerer sig via ligaen. Både Liverpool og Dortmund har et stykke op til de respektive Champions League-givende pladser i de hjemlige ligaer, og da truslen fra de to klubber er væk, er det nu formentligt kun Chelsea, der kan sætte en stopper for en dansk playoff-plads.

London-klubben ligger i øjeblikket på femtepladsen i Premier League og har kun et enkelt point op til top 4, der giver en direkte plads i gruppespillet. De resterende semifinalister, Real Madrid, Manchester City og Paris Saint-Germain er så godt som sikre på at kvalificerer sig til næste sæsons Champions League-gruppespil.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik