Lyngby - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
Lyngby E. Nielsen (34), M. Warming (90)
Lyngby StadionFuld tid2-0
FC Midtjylland G. Isaksen (51), N. Madsen (90)
LineupReferat

Dobbelt op på rødt da Lyngby nakkede FCM

Af Anders Bjørn

Lyngby tog en stor skalp i dagens kamp, da de udspillede FC Midtjylland fuldstændig på eget græs. Kampen indeholdt også to udvisninger til midtjyderne.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var bund mod top da nedrykningstruede Lyngby torsdag aften tog imod superligaens førerhold FC Midtjylland.
Kampen startede ud som forventet, og FCM forsøgte at sætte sig på forestillingen. Det lykkedes dog kun kortvarigt, og herefter bølgede kampen frem og tilbage, hvor flere giftige indlæg i begge ender kunne have endt i tidlige scoringer.
Det blev dog farligt for FCM efter 25 minutter, da Evander forsøgte at drible sig ud af egen banehalvdel. Her mistede brasilianeren bolden, og dermed kunne Lyngby slå kontra. Her kunne det nemt være blevet 1-0 til hjemmeholdet, men lidt sjusk og forvirring i feltet betød, at Jesper Hansen fortsat kunne holde rent bur.
Denne chance skabte momentum for Lyngby, som pressede på og skabte flere chancer i minutterne efter. Det resulterede i, at Emil Nielsen efter 34 minutter overraskende kunne bringe Lyngby foran. Kantspilleren modtog bolden fra Magnus Kaastrup og kunne efter en kælen tæmning køligt lægge bolden ind bag Jesper Hansen.
Lyngby fortsatte dominansen frem mod pausen og tilspillede sig flere muligheder for at udbygge føringen. De blåklædte måtte dog nøjes med at gå til pause med en 1-0-føring mod de forsvarende mestre.

Efter en nærmest perfekt spillet første halvleg skulle Lyngby forsøge at sikre sig alle tre point i kampens sidste 45 minutter. Det var dog FCM der kom stærkest ud til anden halvleg og satte et stort pres på Lyngby. Denne taktik led dog et gevaldigt knæk efter 51 minutter da Gustav Isaksen modtog sit andet gule kort for et forsøg på at filme sig til et straffespark. Dermed var presset ekstra stort på midtjyderne.
Lyngbys Emil Nielsen var i hopla her til aften, og han kreerede efter en formidabel sprint en stor chance. Christian Greko Jakobsens forsøg tæt under mål blev dog heroisk reddet på stregen af Erik Sviatchenko.
Midtjylland forsøgte at skabe comebacket, men det var op ad bakke med en mand i undertal. Samtidig lurede Lyngby på kontrachancer, og efter 71 minutter var det kun en kæmperedning af Jesper Hansen, som forhindrede Lyngby i at komme yderligere foran.
Hen mod slutminutterne ramte Lyngby også træværket, inden der i kampens overtid skete yderligere drama. Her blev FCM yderligere reduceret da Nicolas Madsen hev Jens Martin Gammelby ned som sidste mand, og dermed var Midtjylland nede på ni mand.
Herefter lukkede og slukkede Magnus Warming opgøret med en 2-0-scoring efter et velspillet kontraangreb.

En kæmpe skalp af Lyngby og et meget skuffende resultat for FCM, som dermed kan miste førstepladsen til Brøndby senere i aften.

Lyngby
(4-3-3)
1Thomas Mikkelsen
4Svenn Crone
2Kasper Enghardt (C)
18Kevin Ngoyi Tshiembe
23Pascal Gregor
25Emil Korving
30Marcel Rømer
8Mathias Hebo Rasmussen
7E. Nielsen ↩68
16C. Jakobsen ↩59
11Magnus Kaastrup Larsen ↩59
Bænk
28Frederik Agust Schram
19M. Warming ↪59
21Lucas Orneborg
5J. Gammelby ↪68
6Frederik Franck Winther
20Kasper Jørgensen
29V. Torp ↪59
FC Midtjylland
(4-2-3-1)
1Jesper Hansen
14Alexander Scholz
28Erik Sviatchenko (C)
5Daniel Høegh
17Ailton
38Frank Onyeka ↩69
10Evander ↩46
45G. Isaksen
36Anders Dreyer
11A. Mabil ↩69
33Luca Pfeiffer ↩46
Bænk
49Jonas Lössl
9S. Kaba ↪46
55
7P. Sisto ↪69
34Mikael Anderson
40J. Cajuste ↪46
43N. Madsen ↪69

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik