Fodbold nyheder

Bielsa-klon på vej til Marseille

Af Henrik Varbøl Andersen

Han har netop sagt op i sin brasilianske klub, og med Marseille på udkig efter en ny mand i det varme sæde passer pengene.

Article image
Ritzau-Scanpix

Jorge Sampaoli bliver ofte sammenlignet med sin fem år ældre landsmand Marcelo Bielsa, og nu er førstnævnte måske på vej til en klub, som Bielsa en enkelt sæson var chef for. Det er franske Marseille, som efter afskeden med Andre Villas-Boas står uden en cheftræner på bænken. Det er Goal, som sætter Sampaoli i forbindelse med Marseille.

Den iltre Sampaoli vil nok temperamentsmæssigt passe godt ind i den sydfranske kultur, og på baggrund af netop temperamentet er sammenligningen med Bielsa nok ikke helt forkert. Leeds-manageren er dog ikke sen til at rose landsmanden, som han ovenikøbet mener, er den bedste af de to:

- Jeg har faktisk bemærket, at han er bedre end mig, og det siger jeg ikke bare. En træners bedste kvaliteter er fleksibilitet, og at man ikke forelsker sig i sine egne ideer. Sampaoli går på kompromis, og han har styrken til at tilpasse sig, hvilket jeg ikke har. Det gør ham helt klart bedre end mig, fortalte han til engelske medier ifølge Goal.

Sammenligningerne mellem de to er mange. De har begge stået i spidsen for Argentina og Chile på landsholdsplan, og begge har de tidligere i deres karrierer haft konflikter med de klubber, de har været ansat i. Bielsa forlod Marseille efter blot en enkelt sæson, da han ikke fik det, som han ville have det udenfor banen.

Sampaoli forlod brasilianske Santos og sagsøgte dem efterfølgende, alt imens klubpræsidenten beskyldte træneren for ulovligt at kontakte Santos-spillere, da Sampaoli blev præsenteret i Atletico Mineiro.

Han forlader nu den brasilianske klub, da han i åbent brev til fansene annoncerede sin afsked i torsdags, og dette på trods af at kontrakten løber frem til december måned med Mineiro.

Nu meldes den 60-årige træner altså på vej til et nyt eventyr i Europa hos et fransk galehus, som altså tidligere har krydset klinger med en træner i samme stil som Sampaoli.

Argentineren har tidligere stået i spidsen for Sevilla, som foreløbig er eneste europæiske klub på hans CV.

Mere om Marseille

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik