Fodbold nyheder

Mane:
Han er min yndlings holdkammerat

Af Troels Drasbech

Senegaleseren kommer med noget tiltrængt ros til den ellers noget kritiserede Liverpool-spiller.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sadio Mane har været ude og forsvare sin ligesindede angrebskollega, Roberto Firmino. Siden årsskiftet har Jurgen Klopps mandskab leveret en yderst skuffende præstation efterfulgt af en endnu værre, og det enorme formdyk har kastet en stor kritik henvendt mod Firmino af sig.

Brasilianeren har scoret et enkelt mål siden 7-0-sejren over Crystal Palace den 19. december, hvilket er den primære årsag til kritikken. Sadio Mane har nu efterfølgende været ude og forsvare Firmino - Mane har selv underpræsteret sammenlignet med samme tidspunkt sidst sæson, hvor den lynhurtige kantspiller har scoret fem mål færre.

Senegaleseren påpeger især Firminos andre vigtige egenskaber som en vigtig faktor for den 29-åriges rolle på holdet, samt at Mohamed Salah og ham selv ikke havde scoret lige så mange mål uden ham:

- Han fortjener helt sikkert mere kredit end mig og Mo. Men det er en del af fodbolden, folk ser kun på antal mål scoret. Uden Bobby ser jeg ikke, hvordan mig og Mo skulle have scoret så mange mål, som vi har for at være ærlig.

- Han gør alting nemmere for os. Brasilien er heldige at have Firmino. Jeg har altid sagt til Bobby: 'Du bliver nødt til at skifte nationalitet og komme til senegal'. Det vil være en drøm for mig. Jeg elsker ham bare. Jeg tror, at han er min yndlings holdkammerat, udtalte Mane til ESPN Brazil ifølge Sky Sports.

Liverpools fronttrio har i mange år været guld værd for klubbens fans, men i denne sæson halter det for angrebet, hvor Mane og Firmino især mangler skarpheden på flere parametre. Nyindkøbte Diogo Jota er forventet tilbage i fuld træning i denne uge, og kan måske blive faktoren, der sparker Liverpool tilbage på rette køl.

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik