Randers - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
Randers A. Kamara (71)
Cepheus Park RandersFuld tid1-2
FC Midtjylland L. Pfeiffer (69), A. Mabil (90)
LineupReferat

Australier blev helten i kulden

Af Henrik Varbøl Andersen

Det blev næppe en kamp, som går over i historien, men de danske mestre spillede sig helt ind i varmen i Superligaens top.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det mest formstærke hold i Superligaen Randers FC tog hjemme imod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland. En kamp der kunne give Randers den syvende sejr på stribe i ligaen, mens ”Ulvene” skulle finde tilbage på sejrssporet efter forårsåbneren hjemme mod Sønderjyske, der endte med et nederlag på 1-2.

Randers stærkede start og Kehinde fik en stor chance tidligt i kampen, da han udnyttede Dion Cools svage indgreb til at løbe direkte mod Jesper Hansen i Midtjylland-målet. Hansen sørgede dog for at stillingen fortsat var 0-0 med en mesterlig redning.

En god indledning af værterne blev afløst af, at mestrene overtog mere og mere af spillet. Efter en halv time var Gustav Isaksen pludselig helt fri alene med Patrick Carlgren i Randers-målet. Isaksen vippede smart bolden forbi Carlgren, som tog begge ben på kantspilleren.

Mads Kristoffersen var ikke i tvivl og dømte straffe, som ved første øjekast så helt korrekt ud. VAR-vognen gennemgik dog billederne, hvor man kunne se, at næstsidste fod sad på en FC Midtjylland-spiller, da bolden røg hen til Isaksen. Han befandt sig i offside og helt korrekt blev straffesparket fløjtet tilbage, og frispark til hjemmeholdet i stedet.

Mens sneen langsomt begyndte at dale ned over Cepheus Park, dalede kvaliteten i kampen også lige så langsomt som snefnuggene. Der var derfor ikke noget at indvende mod pausestillingen 0-0, og to trænere for hver deres hold, som skulle banke lidt energi og kvalitet ind i spillerne.

Ingen af holdene kom dog ud med fuld fart, og der skulle gå omkring ti minutter før der var en chance. Det endte faktisk med tre afslutninger lige i rap fra hjemmeholdet, men ingen af dem gav scoring, men måske et varsel om bedre tider i kulden.

68 minutter skulle der gå før der endelig kom en scoring i kampen. Efter lidt tilfældigheder i Randers-feltet havnede bolden ved Paulinho, som bankede den på tværs af feltet, hvor den lange tyske angriber Luca Pfeiffer blot skulle sætte indersiden på.

Det satte tilsyneladende gang i kampen, som pludselig gik mål-bonanza. Blot to minutter efter udnyttede Randers-topscorer Alhaji Kamara, at Erik Marxen headede en frisparksbold på tværs, og Kamara missede ikke alene med Jesper Hansen. Det lovede godt for de sidste tyve minutter af opgøret.

Kampen skulle dog helt frem til overtiden, før der faldt en afgørelse. En hurtig omstilling orkestreret af Anders Dreyer, som fandt lynhurtige Awer Mabil, der alene med Randers-målmand Carlgren sendte mestrene i ekstase og i nærheden af førstepladsen.

En sikker scoring af den indskiftede australier og da det ikke blev til mere, gik de tre point til "Ulvene" uden en imponerende præstation.

Randers
(4-2-2-2)
1Patrik Carlgren
15Björn Kopplin
2Simon Graves Jensen
11E. Marxen (C)
17Jesper Lauridsen
20Vito Hammershøj-Mistrati ↩85
6André Rømer
22Mathias Greve
10T. Kehinde ↩70
45Marvin Egho ↩85
99A. Kamara
Bænk
25Jonas Dakir
21B. Sambou ↪85
29Kasper Hogh
8S. Piesinger ↪85
16Lasse Berg Johnsen
18T. Klysner ↪70
19Oliver Bundgaard Kristensen
FC Midtjylland
(4-3-3)
1Jesper Hansen
2D. Cools
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens Cajuste ↩66
38Frank Onyeka
10Evander
45Gustav Isaksen ↩66
33L. Pfeiffer
7Pione Sisto ↩82
Bænk
49Jonas Lössl
5Daniel Høegh
17
46Japhet Sery
11A. Mabil ↪66
36A. Dreyer ↪66
43N. Madsen ↪82

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik