Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Quiz: Det danske fodboldlandshold

Hvor meget ved du egentlig, om det danske fodboldlandshold? Læs med her og se om du kender svarene til disse spørgsmål om de danske drenge.
Herre fodboldholdets historie
Første del af quizzen går på det danske landsholds historie. Se hvor mange spørgsmål du kan svare rigtigt på, inden du læser svaret.

1. Hvornår spillede det danske herrelandshold deres første fodboldkamp?
Den første officielle kamp de danske fodboldherrer spillede var i 1908, helt præcist den 19. oktober. Der spillede de i London til de Olympiske lege. Det år hev herrerne en sølvmedalje hjem. De vandt dog guld til de ekstraordinære Olympiske lege i 1906, men denne kamp er ikke registreret som officiel kamp hos DBU.

2. Hvilken er fodboldherrernes bedste kamp og hvem spillede de mod?
Det bedste resultat nogensinde opnået i det danske landshold historie var også til de Olympiske lege i 1908, hvor de vandt 17-1 mod Frankrig B.

3. Hvilken kamp var landsholdets værste og hvem spillede de mod?
Deres største nederlag kom med kampen mod Tyskland i 1937 hvor de tabte 8-0. Der gik de helt garanteret med lange muller hjemad.

4. Hvor mange OL-slutrunder har det danske herrelandshold deltaget i?
De danske herrer har deltaget i 8 OL-slutrunder i skrivende stund. Den seneste var i 1992 - det er da ret flot klaret!


Statistik
Denne del af quizzen indeholder spørgsmål til holdets statistikker. Kender du mange facts om landsholdet, så klarer du helt sikkert denne del af quizzen med bravour.

1. Hvem har i skrivende stund (starten af 2021) scoret flest mål?
Det har Jon Dahl Tomasson, som i alt har scoret 52 mål i samlet set 112 kampe. Det er opnået i hans tid på landsholdet mellem 1997 og 2010.

2. Hvem i tidens løb har spillet flest kampe for det danske herrelandshold?
Det har Peter Schmeichel der i sin tid på holdet spillede 129 kampe og scorede et enkelt mål (da han jo som bekendt var målmand). Peter Schmeichel spillede for landsholdet i 1987 - 2001.

3. Hvem blev kåret som årets spiller i både 2018, 2016 og 2015?
Det gjorde Kasper Schmeichel, som har overtaget landsholdspladsen efter sin far.


Interesse for landskampe
Her er måske noget de færreste ved så meget om. Lad os se om du kan svare på disse spørgsmål.

1. Tror du at interessen for landskampe er stigende eller faldende?
Der er helt klart en tendens der viser, at interessen for landsholdets kampe er stigende. I 2018 blev der foretaget en undersøgelse, der viste at flere og flere danskere tager ud på stadion for at støtte deres landshold.

2. Hvem ejer rettighederne til visning af landsholdets kampe?
Det gør TV2 fra 2022 og indtil 2028. Det kommer til at være 1200 landskampe der vil blive vist på TV2s kanal og på TV2 Play.

Er du typen der elsker fodbold men hellere vil se kampen i sommerhuset, på båden eller noget helt tredje, så kan du også se fodbold livestream på din computer eller telefon/tablet.


Resultat
Hvor mange rigtige fik du i vores landsholds-quiz? Er du en sand mester og kender alt til landsholdet, eller halter det lidt med viden? Uanset hvad håber vi, at du nød quizzen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER