Fodbold nyheder

Bedre end Virgil van Dijk? - Stjerneforsvarer med frygtindgydende statistik

Af Anders Bjørn

Pep Guardiola og Manchester City har investeret astronomiske summer i forsvaret. Det har været en blandet fornøjelse, men sommertilgangen Ruben Dias har været en øjeblikkelig succes hos The Citizens.

Article image

Ruben Dias’ betydning for Manchester City i denne sæson har været enorm. Manchester City er det hold i Premier League, som har lukket færrest mål ind. Derudover har Ruben Dias også haft en positiv indflydelse på den ellers ofte udskældte John Stones, som har blomstret i det nye partnerskab.

Efter sidste sæsons mesterskab og især flotte defensive præstationer høstede Virgil van Dijk roser på stribe og blev ydermere anerkendt gennem prisen som sæsonens spiller i 18/19-sæsonen. Hollænderen bliver ofte anerkendt som verdens bedste midterforsvarer. I den indeværende PL-sæson startede han dog knap så godt ud og var eksempelvis involveret i Liverpools 7-2-nederlag til Aston Villa. Efterfølgende blev Virgil van Dijk korsbåndskadet og dømt ude resten af sæsonen. I mellemtiden har Ruben Dias imponeret stort, og flere fans og eksperter spekulerer i, om portugiseren rent faktisk er bedre end Van Dijk. Nedenstående statistik fra en Twitter-bruger puster i hvert fald ekstra liv i debatten:
Med Kevin De Bruyne meldt ude i fire til seks uger, så højnes presset på den i forvejen velspillende City-forsvarer. Eftersom den belgiske assistkonge ikke foreløbig kan brillere offensivt og hjælpe Manchester City til scoringer, så stiger behovet derigennem for flere clean sheets i den anden ende af banen, og her får Ruben Dias rig mulighed for gang på gang at bevise sit værd.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik