Fodbold nyheder

Europæisk superliga kan få store konsekvenser

Af Daniel Jensen

Det kan få store konsekvenser, hvis de store klubber vælger at gå solo.

Article image

Rygterne omkring en europæisk superliga for de største klubber i Europa har længe været der, men sidste år kom der endnu mere brænde på bålet, da den nu forhenværende præsident i FC Barcelona, Josep Marie Bartomeu, på sit sidste pressemøde udtalte, at den spanske gigant havde tilmeldt sig en ny europæisk superliga. Folk har længe spekuleret i, om det rent faktisk kommer til at ske, men nu slår UEFA og FIFA hårdt tilbage.

FIFA har i dag offentliggjort en meddelelse, hvor alle seks internationale forbund (UEFA, AFC, CAF, Concacaf, COMNEBOL og OFC) står sammen. I deres statement slår de fast, at det vil få store konsekvenser for de klubber og spillere, som skulle vælge at deltage. De vil nemlig blive udelukket fra alle FIFA- og UEFA-turneringer:

- Sådan en turnering vil ikke blive anerkendt af hverken FIFA eller UEFA. Enhver klub eller spiller, som er involveret i sådan en turnering, vil som konsekvens af dette ikke få lov til at deltage i turneringer, som er organiseret af FIFA eller UEFA.

I deres besked til fodboldverdenen ligger de også fokus på de grundelementer, som har gjort fodbolden til den succes, den er i dag:

- De universelle principper omkring sportslige resultater, solidaritet, oprykning og nedrykning og nærhed er fundamentet for fodboldpyramiden der sikrer fodboldens globale succes. Deltagelsen i globale- og kontinentale-turneringer skal altid vindes på banen.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik