Fodbold nyheder

Jonas Wind = Årets talent 2020

Af Nicolai Christensen

FC Københavns Jonas Wind er af sine kollegaer i dansk fodbold blevet kåret til årets talent i 2020.

Article image

Onsdag har spillerforeningen løftet sløret for vinderen af årets talent, og den flotte hæder er gået til FCK´s 21-årige Jonas Wind. I det forgangne år fik angriberen debut på det danske landshold, hvor det også lykkedes ham at komme på måltavlen. Prisen som årets talent er Wind meget tilfreds med:

- Det er jeg stolt over. Det betyder meget, at der er andre spillere og kolleger, der har set min vej også i og med, at jeg ikke har spillet hele året – at der har været en skade, der har sat mig ud af spil – men at de så føler, jeg er vendt stærkt tilbage, og har gjort det godt.

- Der er jo også en masse andre dygtige talenter, der spiller rundt i udlandet. Andreas Skov eller Mikkel Damsgaard, der gør det fantastisk i Italien for tiden, men det er jo bare en stor cadeau og hæder til mig, at jeg fra lille Danmark i Superligaen kan få den her titel, siger Jonas Wind til Spillerforeningen.

I 2020 blev det til fire kampe for det danske landshold med to mål til følge, og på klubholdet blev det til 67 førsteholdskampe for FCK med 25 mål og 12 oplæg til følge.

Han går i fodsporene af tidligere vindere som Jacob Bruun Larsen, Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg og Christian Eriksen.

Mere om Jonas Wind

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik