Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Stefan Lindahl

EL-overblikket: Sådan går holdene videre

Med kun en runde tilbage af sæsonens Europa League-gruppespil giver indkast dig her et overblik over, hvordan de forskellige hold kan spille sig videre i turneringen.
Gruppe A
HoldKampeMålscorePoint
1.AS Roma512-213
2.Young Boys57-67
3.CFR Cluj53-85
4.CSKA Sofia50-62

Sidste spillerunde
CSKA Sofia - AS Roma
Young Boys - CFR Cluj

Før den sidste spillerunde i Europa Leagues Gruppe A er Roma allerede sikkert videre som etter. Derudover kan CSKA Sofia ikke nå andenpladsen i puljen, hvorfor de er ude af turneringen.

Gruppens spændende opgør spilles derfor i Schweiz, hvor Young Boys tager imod rumænske Cluj. Young Boys går videre fra gruppespillet, hvis de undgår at tabe kampen, hvorimod kun en sejr tæller for Cluj, som kun går videre, hvis de vinder opgøret.


Gruppe B
HoldKampeMålscorePoint
1.Arsenal516-315
2.Molde57-99
3.Rapid Wien59-116
4.Dundalk56-150

Sidste spillerunde
Dundalk - Arsenal
Rapid Wien - Molde

Ligesom i Gruppe A er det allerede afgjort, hvem der ender på Gruppe B’s første- og sidsteplads. Arsenal er sikkert videre som etter, og Dundalk, som er uden point, ender sidst.

Molde kan selv spille sig videre, når de møder Rapid Wien. Alt andet end et nederlag til nordmændene vil sikre dem avancement. Rapid Wien kan overhale Molde, hvis de vinder med to rene mål. Vinder Rapid Wien 1-0, som Molde vandt i deres første indbyrdes opgør, så går Molde videre, da de har en bedre mål-difference i samlet efter alle gruppekampene.


Gruppe C
HoldKampeMålscorePoint
1.Slavia Prag511-612
2.Bayer Leverkusen517-812
3.OGC Nice58-153
4.Hapoel Beer Sheva56-133

Sidste spillerunde
Hapoel Beer Sheva - OGC Nice
Bayer Leverkusen - Slavia Prag

I Gruppe C er det allerede afgjort hvilke hold, som går videre. Slavia Prag og Leverkusen, som er de to mandskaber, der er videre, skal dog lige afgøre førstepladsen. Slavia vandt de to mandskabers første kamp med 1-0, hvorfor det uafgjorte resultat som giver fortsat point-lighed imellem de to, stadig sikrer tjekkerne førstepladsen. Leverkusen kan derfor kun blive etter i puljen med en sejr.

Hapoel Beer Sheva og Nice skal i deres sidste kamp finde ud af, hvem som skal ende på puljens sidsteplads. Nice vandt det første opgør 1-0, og kan derfor med alt andet end et nederlag sikre sig puljens tredjeplads.


Gruppe D
HoldKampeMålscorePoint
1.Rangers511-711
2.SL Benfica516-711
3.Lech Poznan56-123
4.Standard Liège55-123

Sidste spillerunde
Standard Liège - SL Benfica
Lech Poznan - Rangers

Rangers og Benfica er videre fra gruppespillet før den sidste spillerunde. Derudover er skotterne sikret puljens førsteplads, hvis de henter minimum samme antal point som Benfica i den sidste spillerunde, da Rangers er bedst indbyrdes.

Nederst har Lech Poznan og Standard Liège udspillet deres rolle. Polske Lech Poznan er bedst indbyrdes, og ender derfor over belgierne, hvis de to hold efter den sidste spillerunde fortsat er á point.


Gruppe E
HoldKampeMålscorePoint
1.Granada56-310
2.PSV Eindhoven58-99
3.PAOK58-75
4.Omonia55-84

Sidste spillerunde
PAOK - Granada
PSV Eindhoven - Omonia

Også i Gruppe E er der to hold, som allerede er avanceret inden turneringens sidste gruppespilsrunde. Det gør sig gældende for de to tophold Granada og PSV Eindhoven. Eftersom spanierne er bedst indbyrdes, så kan PSV kun gå videre som etter, hvis de ender på en højere samlet point-total end Granada.

Nederst er PAOK sikret tredjepladsen, hvis de ender med flere point end Omonia. Skulle de to ende á point, så nupper Omonia tredjepladsen, da de er bedst indbyrdes.


Gruppe F
HoldKampeMålscorePoint
1.Napoli56-310
2.Real Sociedad54-38
3.AZ Alkmaar56-38
4.Rijeka54-111

Sidste spillerunde
Napoli - Real Sociedad
Rijeka - AZ Alkmaar

I Gruppe F er intet afgjort. Napoli, Sociedad og Alkmaar kan alle fortsat avancere. Napoli er dog snublende tæt på at kunne kalde sig Europa League-slutspilshold, da de selv kan afgøre deres skæbne på hjemmebane imod Sociedad. Alt andet end en sejr til spanierne vil sende italienerne videre i turneringen.

Napoli kan derudover sikre sig førstepladsen med en sejr. Skulle Napoli og Alkmaar ende á point, så bliver det dog hollænderne, som går videre etter.

Sociedad er bedst indbyrdes imod Alkmaar, hvorfor de godt kan tåle et pointtab i Italien så længe, at Alkmaar ikke ender på en højere samlet point-total. Derfor kan spanierne faktisk godt leve med et nederlag, hvis også Alkmaar taber i den sidste spillerunde.

Rijeka i bunden af gruppen har udspillet deres rolle.


Gruppe G
HoldKampeMålscorePoint
1.Leicester City512-510
2.Braga512-1010
3.Zorya56-96
4.AEK Athen57-133

Sidste spillerunde
Leicester City - AEK Athen
Braga - Zorya

Også i Gruppe G er de to avancerende mandskaber fundet, da Leicester og Braga pointmæssigt ikke kan nås af de nederste to hold. Leicester er dog bedst indbyrdes, hvorfor Braga kun kan ende som duks, hvis de får flere point end englænderne i den sidste runde.

Zorya kan ikke ende på gruppens sidsteplads, da de er bedst indbyrdes imod AEK Athen. Derfor er grækernes og ukrainernes skæbner beseglet allerede før spillerunden.


Gruppe H
HoldKampeMålscorePoint
1.LOSC Lille512-511
2.AC Milan511-710
3.Sparta Prag510-116
4.Celtic57-171

Sidste spillerunde
Celtic - LOSC Lille
Sparta Prag - AC Milan

Det eneste som kan ændres i den nuværende stilling i turneringens Gruppe H, er, at Milan og Lille kan bytte plads øverst i puljen. Det kan dog kun lade sig gøre for milaneserne, hvis de ender med et højere samlet antal point end Lille, eftersom franskmændene er bedst indbyrdes. Milan skal derfor selv vinde deres kamp imod Sparta Prag, imens at de skal håbe på et Lille-pointtab imod Celtic.

Sparta Prag og Celtic kan ikke rykke sig væk fra deres nuværende placeringer. De to klubber er derfor definitivt ude af turneringen.


Gruppe I
HoldKampeMålscorePoint
1.Villarreal514-513
2.Maccabi Tel Aviv55-78
3.Sivasspor59-106
4.Qarabag54-101

Sidste spillerunde
Villarreal - Qarabag
Maccabi Tel Aviv - Sivasspor

Før sidste spillerunde i turneringens Gruppe I ved vi, at Villarreal går videre som etter, og Qarabag ender nederst. Derfor er deres indbyrdes kamp i runden uden betydning for tabellens udformning.

Maccabi Tel Aviv og Sivasspor kæmper om den anden plads videre fra gruppespillet, når de to hold mødes indbyrdes i Israel. Sivasspor kan dog kun gå videre med en sejr.


Gruppe J
HoldKampeMålscorePoint
1.Royal Antwerp58-312
2.Tottenham513-510
3.LASK Linz58-117
4.Ludogorets56-160

Sidste spillerunde
Ludogorets - LASK Linz
Tottenham - Royal Antwerp

I Gruppe J er Royal Antwerp og Tottenham begge sikret avancement. Det skyldes, at Tottenham ikke kan overhales af LASK Linz, selvom englænderne skulle tabe i den sidste kamp til Antwerp, da Tottenham er bedst indbyrdes imod LASK.

De to allerede avancerede mandskab kæmper dog om førstepladsen i puljen. Det bliver belgiernes, hvis de undgår at tabe til netop Tottenham i den sidste spillerunde.

Ludogorets er før runden fortsat uden point nederst i puljen.


Gruppe K
HoldKampeMålscorePoint
1.Dinamo Zagreb56-011
2.Wolfsberger AC56-67
3.Feyenoord54-75
4.CSKA Moskva52-53

Sidste spillerunde
Dinamo Zagreb - CSKA Moskva
Wolfsberger AC - Feyenoord

To holds skæbne er beseglet før den sidste spillerunde i Gruppe K. Det er helt sikkert, at CSKA Moskva er ude af turneringen, og det er helt sikkert, at Dinamo Zagreb er videre. De to hold mødes i den sidste runde.

Derfor er fokus i denne gruppe på kampen mellem Wolfsberger og Feyenoord. Alt andet end en sejr til Feyenoord vil sende hollænderne ud af turneringen, og Wolfsberger videre.


Gruppe L
HoldKampeMålscorePoint
1.Hoffenheim513-113
2.Røde Stjerne59-410
3.Liberec54-136
4.Gent53-110

Sidste spillerunde
Hoffenheim - Gent
Liberec - Røde Stjerne

I Europa League sidste gruppe har vi også fået navnene på de to mandskaber, som skal spille slutspil til foråret i form af Hoffenheim og Røde Stjerne. Da Hoffenheim er bedst indbyrdes, så kan Røde Stjerne ikke overhale tyskerne, der ender som gruppens duks.

Liberec og Gent har før runden udspillet deres rolle i turneringen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER