Stefan Lindahl

CHL-overblikket: Sådan kan holdene spille sig videre

Med en runde tilbage giver Indkast dig her overblikket over, hvordan de forskellige mandskaber kan spille sig videre i Europas fornemmeste klub-turnering.
Gruppe A
HoldKampeMålscorePoint
1.Bayern München516-513
2.Atletico Madrid55-86
3.RB Salzburg510-154
4.Lokomotiv Moskva55-83

Sidste spillerunde
Bayern München - Lokomotiv Moskva
RB Salzburg - Atletico Madrid

Bayern München er før turneringens sidste runde sikkert videre som nummer et fra Gruppe A. Andenpladsen i puljen kæmper Salzburg og Atletico Madrid om, som mødes i gruppen sidste spillerunde. Salzburg skal vinde for at avancere, hvorimod Atletico Madrid bare ikke må tabe.

Selvom Lokomotiv Moskva ikke kan gå videre til turneringens slutspil, så kan de stadig nuppe tredjepladsen, og dermed spille sig over i Europa League-slutspillet. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis russerne slår Bayern i sidste runde. Derudover så må Salzburg ikke vinde. Hvis Lokomotiv ender á point med enten Atletico eller Salzburg, så ender russerne på gruppens sidsteplads, fordi de er dårligst indbyrdes mod begge. Derfor kan Moskva-klubben kun undgå fjerdepladsen, hvis de får et højere antal point end et af de to andre mandskaber.


Gruppe B
HoldKampeMålscorePoint
1.B. Mönchengladbach516-78
2.Shakhtar Donetsk55-127
3.Real Madrid59-97
4.Inter57-95

Sidste spillerunde
Inter - Shakhtar Donetsk
Real Madrid - Borussia Mönchengladbach

I turneringens Gruppe B er alt stadig totalt åbent, da alle kan avancerer til den næste runde.

I toppen af den tætte gruppe kan tyske Gladbach selv afgøre, om de skal videre eller ej. Får de bare et enkelt point imod Real Madrid, så har de spillet sig videre. Taber de derimod, så er tyskerne langt fra sikre på videre deltagelse.

I værste fald for Gladbach kan de ende på puljens tredjeplads. Det sker, hvis tyskerne taber til Real, og der samtidig findes en vinder i gruppens anden kamp imellem Inter og Shakhtar. Gladbach kan dog ikke ende nederst i puljen.

Shakhtar Donetsk har også muligheden for at spille sig selv videre. Faktisk kan ukrainerne nuppe puljens førsteplads, hvis de selv vinder over Inter, og Gladbach ikke vinder. De kan dog også ende i den anden ende af tabellen. Det vil være tilfældet, hvis Shakhtar selv taber til Inter, og Real vinder over Gladbach. I dette scenarie vil Inter avancerer som toer, og Real som etter. Shakhtar kan også havne på tabellens Europa League-givende tredjeplads. Det kan ske på flere måder: Hvis ukrainerne taber imod Inter, og Real taber til Gladbach. Hvis Shakhtar spiller uafgjort imod Inter, og Real vinder over Gladbach, ender ukrainerne også på tabellens tredjeplads, fordi tyskerne er bedst indbyrdes.

Real Madrid kan for første gang risikere ikke at komme videre fra Champions Leagues gruppespil. Spanierne kan dog selv afgøre tingene med en sejr over Gladbach. Hvis det sker, så er det kun Shakhtar, som kan ende over Real i puljen, fordi ukrainerne er bedst indbyrdes. Spiller Real uafgjort imod Gladbach, så er spanierne ikke selv herrer over deres skæbne. Hvis det sker, så lander Madrid-klubben på otte point. Derfor vil Real forlade turneringen medmindre, at Inter vinder over Shakhtar. Fordi Real er bedst indbyrdes mod Inter, kan italienerne i dette scenarie ikke ende over Madrid-klubben. Taber Real, så kan Madrid-klubben ikke gå videre fra gruppespillet uanset resultatet i den anden gruppekamp.

Selvom Inter før den sidste runde befinder sig på gruppens sidsteplads, så kan Milano-klubben sagtens ende i turneringens slutspil. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis Inter vinder i sidste runde over Shakhtar. Sker det passerer de nemlig ukrainerne på point. Hvis Inter vinder, og Real samtidig slår Gladbach, så går Inter også videre, da de er bedre indbyrdes imod tyskerne, hvorfor de á point med Gladbach er bedre. Spiller Real og Gladbach uafgjort, og Inter vinder, så er Inter ude af turneringen, fordi Real er bedst indbyrdes mod italienerne. Taber Inter point imod Shakhtar, så er det for italienernes vedkommende slut i Champions League, da de matematisk ikke kan nå de andre hold i puljen.


Gruppe C
HoldKampeMålscorePoint
1.Manchester City510-113
2.FC Porto58-310
3.Olympiakos52-83
4.Olym. Marseille52-103

Sidste spillerunde
Olympiakos - FC Porto
Manchester City - Olympique Marseille

Manchester City er sikkert videre fra gruppespillet som duks, da Porto ikke kan overhale dem, selvom City skulle tabe i sidste runde og Porto vinde. Det skyldes, at englænderne er bedst indbyrdes de to imellem. Porto er dog også sikkert videre til turneringens næste fase.

I bunden af gruppen slås Olympiakos og Marseille om tredjepladsen, som giver Europa League-deltagelse. Hvis de to hold ender á point, så skal Olympiakos spille Europa League til foråret. Den eneste måde hvorpå, Marseille kan ende på andet end gruppens sidsteplads, er, hvis klubben får flere point i den sidste spillerunde end Olympiakos, da grækerne er bedst indbyrdes.


Gruppe D
HoldKampeMålscorePoint
1.Liverpool59-212
2.Atalanta59-88
3.Ajax Amsterdam57-67
4.FC Midtjylland53-121

Sidste spillerunde
FC Midtjylland - Liverpool
Ajax Amsterdam - Atalanta

I Gruppe D er Liverpool sikkert videre som etter. Samtidig er danske Midtjylland ude af turneringen, og selvom de skulle få alle point i den sidste gruppekamp imod Liverpool, så kan danskerne ikke komme væk fra titlen som puljens prygelknabe.

Spændingen er dog stor i Amsterdam, hvor Atalanta og Ajax møder hinanden i en direkte duel om videre deltagelse fra gruppespillet. Kun et resultat kan sende Ajax videre i turneringen. Det vil ske, hvis hollænderne vinder over Atalanta. Får italienerne point, så er de videre til turneringens næste fase, imens Ajax skal spille Europa League til foråret.


Gruppe E
HoldKampeMålscorePoint
1.Chelsea513-113
2.Sevilla56-710
3.Krasnodar55-104
4.Stade Rennes52-81

Sidste spillerunde
Chelsea - Krasnodar
Stade Rennes - Sevilla

I Gruppe E er Chelsea sikret puljens førsteplads, fordi London-klubben, selvom de skulle tabe i deres sidste kamp til Krasnodar, ikke kan overhales af Sevilla, da Chelsea er bedst indbyrdes.

Sevilla er også sikre på at avancere fra gruppespillet.

Nederst i gruppen er Krasnodar sikre på tredjepladsen, hvorfor russerne skal spille Europa League til foråret. Skulle Rennes vinde deres kamp over Sevilla, og Krasnodar taber til Chelsea, vil russerne fortsat være bedst indbyrdes med franskmændene, hvorfor Rennes reelt har udspillet deres muligheder for andet end fjerdepladsen.


Gruppe F
HoldKampeMålscorePoint
1.Borussia Dortmund510-410
2.SS Lazio59-59
3.Club Brügge56-87
4.Zenit Skt- Petersborg53-111

Sidste spillerunde
Zenit Skt. Petersborg - Borussia Dortmund
Lazio - Club Brügge

Dortmund er før sidste spillerunde i Gruppe F videre til turneringens næste fase. Samtidig er Zenit uden muligheder for at nå noget som helst, da russerne er isoleret nederst i tabellen.

Det store opgør i gruppens sidste runde spilles derfor i Rom, hvor Lazio og Club Brügge brager sammen. Det eneste, som kan sende Brügge videre, er en sejr. Ender kampen på andre måder, så er belgierne ude af turneringen.

Der er dog fortsat spænding om førstepladsen i gruppen. Point-mæssigt kan Dortmund kun overhales af Lazio. Hvis Lazio får et point imod Brügge, og Dortmund taber til Zenit, så der er point-lighed imellem de to, så avancerer Lazio som etter, da de er bedst indbyrdes imod Dortmund. Ender Dortmund af point med Brügge, så går Dortmund fortsat videre som etter, fordi tyskerne er bedst indbyrdes imod belgierne.


Gruppe G
HoldKampeMålscorePoint
1.FC Barcelona516-215
2.Juventus511-412
3.Dynamo Kiev53-131
4.Ferencvaros55-161

Sidste spillerunde
FC Barcelona - Juventus
Dynamo Kiev - Ferencvaros

De to forhåndsfavoritter Juventus og Barcelona har sikret sig videre avancement, før de to giganters indbyrdes opgør i sidste spillerunde. Juve kan dog ende som etter i puljen, hvis de vinder med tre mål over Barca, fordi spanierne vandt det første opgør med 2-0. Vinder Juve med 2-0, så går Barca fortsat videre som etter, selvom der i dette scenarie vil være point-lighed imellem de to, fordi spanierne vil have en bedre samlet målscore end Juve.

Nederst i puljen slås Dynamo Kiev og Ferencvaros om den Europa League-givende tredjeplads. Hvis en af klubberne vinder, så vil det være den vindende klub, som går videre. Ender kampen uafgjort, så går Kiev videre, hvis kampen bliver 0-0, 1-1 eller 2-2, da ukrainerne har en bedre samlet målscore. Alle andre uafgjorte resultater vil sende Ferencvaros i Europa League og Kiev ned på tabellens sidsteplads.


Gruppe H
HoldKampeMålscorePoint
1.Manchester United513-79
2.Paris Saint-Germain58-59
3.RB Leipzig58-109
4.I. Basaksehir56-133

Sidste spillerunde
Paris SG - Istanbul Basaksehir
RB Leipzig - Manchester United

Der er tæt kamp om de to pladser, som giver videre avancement fra turneringens Gruppe H. Det eneste som er helt sikkert før den sidste spillerunde, er, at Istanbul Basaksehir ikke kan flytte sig væk fra tabellens sidsteplads.

Hvis alle tre hold, som kan gå videre, ender á point, hvilket vil ske, hvis begge kampe ender uafgjort, så skal der laves et indbyrdes point- og mål-regnskab imellem klubberne, hvorfor resultaterne imod Basaksehir i dette scenarie ikke vil få indflydelse på, hvem der går videre. Bliver det tilfældet vil Manchester United gå videre fra gruppespillet som etter, og de vil få følgeskab af Paris SG, da Leipzig er dårligst resultatmæssigt i en isoleret tabel med kun de tre hold.

Alle tre hold kan reelt afgøre deres egen skæbne. Vinder PSG deres sidste kamp, og findes der samtidig en vinder i puljens anden kamp, så vil pariserne og det andet vindende hold avancerer, imens taberen skal spille Europa League til foråret.

Hvis Paris-klubben taber til Basaksehir, så skal franskmændene håbe på, at der findes en vinder i den anden kamp. Det er nemlig ligemeget for dem, om de ender á point med Leipzig eller Manchester United, da de er bedst indbyrdes mod begge. Derfor vil pariserne vinde gruppen, hvis de er et af to hold øverst i puljen, som ender á point.

Leipzig, som inden runden indtager tredjepladsen, skal have point i sidste runde for at gå videre, og et enkelt er ikke nok, hvis PSG også får point. Spiller de uafgjort imod United, så må pariserne ikke få et eneste point, hvis tyskerne skal videre. United kan kun ryge ud af turneringen, hvis de taber til tyskerne.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER