Fodbold nyheder

Et baskisk landshold:
Hvordan kunne det se ud?

Af Christian Bang Jensen

Den autonome region i Nordspanien har ikke et egentligt landshold, men i den seneste landsholdspause spillede Baskerlandet en uofficiel landskamp mod Costa Rica. Men hvordan ville et potentielt baskisk landshold se ud, og hvordan ville de klare sig internationalt?

Article image
Ritzau-Scanpix

I det 94. minut bragte Unai Núñez fra Athletic Bilbao et sammensat baskisk landshold foran med 2-1 i en uofficielle venskabskamp mod Costa Rica, som fandt sted sidste mandag. En kamp mod verdensranglistens nummer 50 som Baskerlandet endte med at vinde.

Baskisk fodbold har gang i en fantastisk periode. Real Sociedad ligger efter 10 spillerunder nummer et i La Liga, mens ”Erreala” og Athletic Bilbao står overfor hinanden i sidste sæsons pokalfinale, der endnu ikke er blevet afviklet. Dertil har flere af de største talenter i spansk fodbold rødder i Baskerlandet.

Da den autonome region i Nordspanien ikke er en selvstændig nation eller medlem i UEFA eller FIFA kan spillerne med baskisk baggrund ikke stille op til en officiel landskamp – medmindre de bliver udtaget til det spanske landshold, men snakken om et selvstændigt baskisk landshold har været på tale i flere år.

Allerede i december 2018 søgte man om medlemskab i UEFA og FIFA, men da det spanske fodboldforbund var imod det, blev ansøgningen aldrig godkendt.

Men skulle Baskerlandet få succes med en ansøgning i fremtiden, hvordan ville holdet så stille op, og hvilke nationer ville de kunne måle sig med? Indkast.dk giver dig her et bud.

Startopstilling
Unai Simon (Athletic Bilbao)

Aymeric Laporte (Manchester City) – Robin Le Normand (Real Sociedad) – Inigo Martínez (Athletic Bilbao)

Inaki Williams (Athletic Bilbao) – Ander Herrera (Paris Saint-Germain) – Javi Martinez (Bayern München) – Marco Asensio (Real Madrid)

Iker Muniain (Athletic Bilbao) – Mikel Merino (Real Sociedad)

Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)

Boblere
Kepa (Chelsea)
Unai Núñez (Athletic Bilbao)
Andoni Gorosabel (Real Sociedad)
Igor Zubeldia (Real Sociedad)
Asier Illarramendi (Real Sociedad)
Yuri Berchiche (Athletic Bilbao)
Antoinne Griezmann (FC Barcelona)


Det uofficielle landshold blev sidste mandag styret af den baskiske træner Javier Clemente, der tidligere har været træner for flere spanske topklubber herunder Athletic Bilbao, Real Sociedad og Real Betis.

Ser man på styrken af den baskiske talentmasse ville et bud være, at Baskerlandet ville gå ind blandt top-20 på verdensranglisten, hvilket vil svare til lande som Sverige, Schweiz og Polen. ”Pais Vasco” ville også være med helt fremme i kampen om VM- og EM-pladser, hvis de en dag bliver medlem af FIFA og UEFA.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik